ÖVER 60 MIN | Medel

Fransk rabarbermarmelad

Fransk rabarbermarmelad är ett förstklassigt recept som smakar ljuvligt tack vare en fyllig och fräsch smak av rabarber och smör. Marmeladens styrka ligger även i den perfekta balansen av sötma och syrlighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj rabarberstjälkarna noga och skär dem i tunna bitar. Blanda med socker i en bunke och låt det dra över natten.
  2. Rör runt så att sockret löser sig och häll upp den saft som bildats i en kastrull, och koka ihop den på medelvärme utan lock tills drygt hälften kvarstår, ca 10 minuter. Lägg sedan i rabarbern,låt koka upp under omrörning och rör ner smöret.
  3. Sänk värmen och låt marmeladen koka sakta i 20-35 minuter. Prova om den har rätt konsistens genom att låta lite marmelad svalna på ett fat.
  4. Slå upp marmeladen på väl rengjorda glasburkar, förslut. Låt smaken mogna i ett dygn.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Receptet är uppdaterat juli 2020.

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 1 kg späd rabarber
  • 750 g strösocker
  • 30 g smör