Fransk rabarbermarmelad

70
20
Fransk rabarbermarmelad

Fransk rabarbermarmelad är ett förstklassigt recept som smakar ljuvligt tack vare en fyllig och fräsch smak av rabarber och smör. Marmeladens styrka ligger även i den perfekta balansen av sötma och syrlighet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Fransk rabarbermarmelad

Ingredienser

1 liter
1 kg
späd rabarber
750 g
strösocker
30 g
smör

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.Receptet är uppdaterat juli 2020.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Jan

7/1/2020

Alldeles för lång koktid! Sockret karamelliseras vilket resulterar i stenhård marmelad när den kallnar!

Redaktionen ICAse

7/8/2020

Hej Jan! Tack för din kommentar. Vi har nu provlagat receptet och justerat koktiden från 30-45 minuter till 20-35 minuter och att inte koka den så kraftigt. Hälsningar Ulrika

Sanna

6/5/2020

Jag fick också problem med min marmelad. Då vi verkar vara ett par stycken, kanske @ica ska ta och gå igenom receptet igen?

Redaktionen ICAse

6/5/2020

Hej Sanna! Vad var det som du fick problem med marmeladen? Hälsningar Elina

Elsa

1/27/2020

Världens godaste marmelad!

Redaktionen ICAse

1/28/2020

Hej Elsa! Vad kul att höra att du gillar den! Hälsningar Elina

Testa liknande recept