Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime

En helt underbar rabarber- och jordgubbsmarmelad med en hint av lime som passar utmärkt till nybakade glutenfria vallmofrallor. Marmeladens söthet passar utmärkt till brödet som får en fin, hög form av att gräddas i muffinsformar. Servera och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rabarbern i bitar. Koka upp rabarber, jordgubbar, delad och urskrapad vaniljstång med syltsocker. Låt det koka sakta i 20 minuter. Smaksätt med limesaft. Häll upp i en burk. Servera med Glutenfria vallmofrallor.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 500 g rabarber
  • 500 g frysta jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl syltsocker
  • 1 1/2 msk saft av pressad lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?