Rabarbermarmelad till ostbrickan

12
5
Rabarbermarmelad till ostbrickan

Rabarbermarmelad till ostbrickan gör du lätt själv. Den har en pigg smak och innehåller rabarber, vaniljstång, en skvätt vin, lagerblad och syltsocker. Allt kokas upp och är klart efter sjudning.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Rabarbermarmelad till ostbrickan

Ingredienser

10 portioner
500 g rabarber
1 vaniljstång
2 msk rödvin
2 1/2 dl syltsocker (ger konsistens och hållbarhet)
2 lagerblad

Gör så här

Tips

Förbered
1-7 dagar före: Koka marmeladen och ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Ta fram och lägg upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ellen

2022-05-18

Gjort denna till buffén på två studenter och alla älskar den! Kommer fortsätta göra denna vår efter vår, den är jättegod!

Margareta

2022-02-09

Hur gott som helst. Kommer att göra marmeladen fler gånger. Tack för fint recept. Mvh Maggan

Sara

2021-07-23

Mycket fräsch och god marmelad, lätt att göra och får en vacker färg tack vare vinet.