Rabarbermarmelad till ostbrickan

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
5
Rabarbermarmelad till ostbrickan

Rabarbermarmelad till ostbrickan gör du lätt själv. Den har en pigg smak och innehåller rabarber, vaniljstång, en skvätt vin, lagerblad och syltsocker. Allt kokas upp och är klart efter sjudning.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Rabarbermarmelad till ostbrickan

Ingredienser

10 portioner
500 g  rabarber
1   vaniljstång
2 msk  rödvin
2 1/2 dl  syltsocker (ger konsistens och hållbarhet)
2   lagerblad

Gör så här

Tips

Förbered
1-7 dagar före: Koka marmeladen och ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Ta fram och lägg upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Gjort denna till buffén på två studenter och alla älskar den! Kommer fortsätta göra denna vår efter vår, den är jättegod!

Ellen

2022-05-18

Hur gott som helst. Kommer att göra marmeladen fler gånger. Tack för fint recept. Mvh Maggan

Margareta

2022-02-09

Mycket fräsch och god marmelad, lätt att göra och får en vacker färg tack vare vinet.

Sara

2021-07-23

Testa liknande recept

Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga