Rabarbermarmelad till ostbrickan
Rabarbermarmelad till ostbrickan gör du lätt själv. Den har en pigg smak och innehåller rabarber, vaniljstång, en skvätt vin, lagerblad och syltsocker. Allt kokas upp och är klart efter sjudning.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
500 g rabarber
1 vaniljstång
2 msk rödvin
2 1/2 dl syltsocker (ger konsistens och hållbarhet)
2 lagerblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjort denna till buffén på två studenter och alla älskar den! Kommer fortsätta göra denna vår efter vår, den är jättegod!
Ellen
2022-05-18Hur gott som helst. Kommer att göra marmeladen fler gånger. Tack för fint recept. Mvh Maggan
Margareta
2022-02-09Mycket fräsch och god marmelad, lätt att göra och får en vacker färg tack vare vinet.
Sara
2021-07-23