Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rabarbermarmelad till ostbrickan

Rabarbermarmelad till ostbrickan gör du lätt själv. Den har en pigg smak och innehåller rabarber, vaniljstång, en skvätt vin, lagerblad och syltsocker. Allt kokas upp och är klart efter sjudning.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rabarbern om den är grov. Skiva den tunt och lägg bitarna i en rostfri kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt detta samt rödvin, syltsocker och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Fyll upp marmeladen i en väl rengjord burk och sätt på lock.

Tips

Förbered
1-7 dagar före: Koka marmeladen och ställ kallt.
2-3 timmar före servering: Ta fram och lägg upp.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk rödvin
  • 2 1/2 dl syltsocker (ger konsistens och hållbarhet)
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?