Söt ingefärsrabarber
Ett snabblagat recept på god och söt ingefärsrabarber. Du gör marmeladen av rabarber, syltsocker och riven ingefära. Underbart gott att servera till ost, knäckebröd, kex eller som fyllning i bakverk!
Ingredienser
5 dl
500 g rabarber
225 g syltsocker (225 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
2 tsk färsk, riven ingefära
Gör så här
Bra att veta om att koka sylt.
Tips
Byt ut ingefäran mot till exempel: 1 vaniljstång eller 1 kanelstång eller 1 tsk stötta kardemummakärnor.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur mucket vatten ska de vara?
Linnea
2020-07-12Hej Linnea! Det ska inte vara vatten i, bara rabarber, syltsocker och ingefära. Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-13