Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Söt ingefärsrabarber

Ett snabblagat recept på god och söt ingefärsrabarber. Du gör marmeladen av rabarber, syltsocker och riven ingefära. Underbart gott att servera till ost, knäckebröd, kex eller som fyllning i bakverk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skala rabarbern om den är grov. Skär den i bitar.
  2. Blanda rabarber, syltsocker och ingefära i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Låt marmeladen svalna i ca 5 minuter innan den hälls upp i burkar.
  3. Servera marmeladen till ost, knäckebröd, kex eller använd som fyllning i tårtor.

Tips

Också gott i. Byt ut ingefäran mot till exempel:
1 vaniljstång.
1 kanelstång.
1 tsk stötta kardemummakärnor

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 500 g rabarber
  • 225 g syltsocker (225 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
  • 2 tsk färsk, riven ingefära
Lägg till i inköpslistan