Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Syrlig morotsmarmelad

Hemmagjord marmelad när den är som bäst tillagar du med hjälp av detta recept. Syrlig morotsmarmelad får sin goda och aningen syrliga smak från råvaror som morötter och rabarber. Förvara marmeladen i glasburkar för bästa hållbarhet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötter grovt. Skär rabarber i cm-långa bitar (man kan använda både färsk och fryst). Blanda de rivna morötterna med den skurna rabarbern i en gryta. Koka och skumma väl. Koka därefter på svag värme i ca 20 minuter.
  2. Rör ner strösocker och koka till marmeladkonsistens, 1- 1 1/2 timme. Rör om då och då.
  3. Häll upp marmeladen i burkar som är rengjorda med atamon. Marmeladen kan också frysas (inte i glasburk).

Tips

Marmelad bör koka i en låg, vid gryta utan lock så att avdunstningen blir stor. Höga kastruller fordrar längre koktid och ger sämre resultat.

Marmeladprov:
Häll upp lite marmelad på en tallrik och kyl snabbt. Dra ett streck med skeden genom massan. Marmeladen är färdig om den inte rinner samman genast.

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 kg rabarber
  • vatten
  • 1 1/2 kg strösocker
  • Atamon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?