Rödbetshummus

Betyg 4.4 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Rödbetshummus

Här har den klassiska kikärtsröran hummus fått härlig färg och smak av rödbetor. Denna urgoda röra gör du enkelt genom att mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini, spiskummin och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Rödbetshummus

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à ca 380 g)
2 vitlöksklyftor
3 kokta rödbetor (à ca 100 g)
4 msk olivolja
1 msk tahini (sesampasta)
1 tsk spiskummin
salt
svartpeppar
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Går den att frysa in?

    Elisabeth

    Hej Elisabeth! Det kan du göra. Mixa den igen när den har tinat så går den ihop igen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Älskar denna hummus, använder den bara som dipp. Använd inte för mycket citron en liten citron eller en halv stor.

    Chrusse

  • Mina hemodlade rödbetor variera väldigt mycket i storlek, ungefär hur många gram är det som behövs?

    Ulla

    Hej Ulla! Räkna med ca 300 g rödbeta i detta recept. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi991 KJ / 237 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Gul hummus
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtsröra med sesam och rödbetor
    Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Helenas hummus
    Betyg 2.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummus
    Betyg 3.9 av 5.430 personer har röstat
    Receptet har 47 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Paprikahummus
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad