Rödbetsfräs i pitabröd

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2
Rödbetsfräs i pitabröd

Rödbetsfräs i pitabröd med ingefära och purjolök och en mjuk sås på crème fraiche, lime och koriander är en god, fräsch och snabblagad lunchrätt istället för en kebab på hörnet.

Rödbetsfräs i pitabröd

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök
350 g rödbetor
1 msk olja
1 msk färskriven ingefära eller mald (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1 dl vatten
1/2 - 3/4 tsk salt
1/2 - 3/4 krm kajennpeppar

Sås

1 dl lätt crème fraiche
1 tsk pressad lime
1 msk finhackad koriander
2 krm salt
4 pitabröd

Garnering

korianderblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

men ska rödbetorna vara inlagda eller råa?

Frida

2011-10-24

snabbmat som snabbmat skall vara nyttig god enkel

Kathrine

2003-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett9.5 g

Testa liknande recept

Färsk korianderchutney
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad pilgrimsburgare med lime och koriander
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hakka-inspirerad saltkyckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Guacamole med chilipaste
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaisoppa på nolltid
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotssallad med citron- och harissadressing
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga