Rödbetsfräs i pitabröd

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2
Rödbetsfräs i pitabröd

Rödbetsfräs i pitabröd med ingefära och purjolök och en mjuk sås på crème fraiche, lime och koriander är en god, fräsch och snabblagad lunchrätt istället för en kebab på hörnet.

Rödbetsfräs i pitabröd

Ingredienser

4 portioner
1   liten purjolök
350 g  rödbetor
1 msk  olja
1 msk  färskriven ingefära eller mald (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1 dl  vatten
1/2 - 3/4 tsk  salt
1/2 - 3/4 krm  kajennpeppar

Sås

1 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  pressad lime
1 msk  finhackad koriander
2 krm  salt
4   pitabröd

Garnering

korianderblad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

men ska rödbetorna vara inlagda eller råa?

Frida

2011-10-24

snabbmat som snabbmat skall vara nyttig god enkel

Kathrine

2003-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Färsk korianderchutney
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad pilgrimsburgare med lime och koriander
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaisoppa på nolltid
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotssallad med citron- och harissadressing
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hakka-inspirerad saltkyckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Guacamole med chilipaste
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga