Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetsfräs i pitabröd

Rödbetsfräs i pitabröd med ingefära och purjolök och en mjuk sås på crème fraiche, lime och koriander är en god, fräsch och snabblagad lunchrätt istället för en kebab på hörnet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och frinstrimla rödbetorna. Fräs pujo och rödbetor i oljan i en stekpanna. Tillsätt ingefära och häll på vattnet. Krydda med salt och peppar. Låt puttra 8-10 min.
  2. Blanda samman ingredienserna till såsen. Värm pitabröden enligt förpackningens anvisning. Fyll dem med rödbetsfräset och toppa med såsen. Garnera med korianderblad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten purjolök
  • 350 g rödbetor
  • 1 msk olja
  • 1 msk färskriven ingefära eller mald (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
  • 1 dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 krm kajennpeppar
Sås
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk pressad lime
  • 1 msk finhackad koriander
  • 2 krm salt
  • 4 pitabröd
Garnering
  • korianderblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden