Rödbetsfräs i pitabröd
Rödbetsfräs i pitabröd med ingefära och purjolök och en mjuk sås på crème fraiche, lime och koriander är en god, fräsch och snabblagad lunchrätt istället för en kebab på hörnet.
Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök
350 g rödbetor
1 msk olja
1 msk färskriven ingefära eller mald (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1 dl vatten
1/2 - 3/4 tsk salt
1/2 - 3/4 krm kajennpeppar
Sås
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk pressad lime
1 msk finhackad koriander
2 krm salt
4 pitabröd
Garnering
korianderblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett9.5 g
Kommentarer
men ska rödbetorna vara inlagda eller råa?
Frida
2011-10-24snabbmat som snabbmat skall vara nyttig god enkel
Kathrine
2003-11-20