Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pitabröd med köttfärsrullar och bönsalsa

Köttfärsrullar med salsa av tomat och bönor är en kryddig och annorlunda fyllning till pitabröd. Färsen till rullarna smaksätter du med oregano, chili, kajennpeppar och spiskummin medan den saftiga tomatsalsan rörs ihop med hackade kidneybönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm pitabröden enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda färsen med vatten, salt, kajennpeppar och gärna vardera av spiskummin, chilipulver och oregano.
  3. Arbeta färsen smidig och dela den i 16 bitar (för 4 port).
  4. Forma färsen till avlånga köttrullar. Stek köttrullarna runt om i olja ca 8 minuter.
  5. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och hacka dem grovt. Blanda bönorna med salsan. Skölj och strimla salladen.
  6. Fördela sallad och köttfärsrullar i pitabröden och toppa med en klick bönsalsa. Servera genast.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Gröna tipset: Gör dubbel sats av bönröran och uteslut köttfärsrullarna om du vill ha en grön rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 pitabröd
  • 400 g köttfärs
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • ev 1 tsk spiskummin
  • ev 1 tsk chilipulver
  • ev 1 tsk oregano
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 2 dl tomatsalsa mild, medium eller het
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2842 kJ / 680 kCal
Fett: 14,6 g
Läs mer om näringsvärden