Pitabröd med köttfärsrullar och bönsalsa
Köttfärsrullar med salsa av tomat och bönor är en kryddig och annorlunda fyllning till pitabröd. Färsen till rullarna smaksätter du med oregano, chili, kajennpeppar och spiskummin medan den saftiga tomatsalsan rörs ihop med hackade kidneybönor.
Ingredienser
4 portioner
8 pitabröd
400 g köttfärs
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
ev 1 tsk spiskummin
ev 1 tsk chilipulver
ev 1 tsk oregano
1 burk kidneybönor (à 400 g)
2 dl tomatsalsa mild, medium eller het
1 isbergssalladshuvud
1 msk olja
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Gröna tipset: Gör dubbel sats av bönröran och uteslut köttfärsrullarna om du vill ha en grön rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2842 KJ / 680 kCal
Fett14.6 g
Kommentar
Helt ok, passade hela familjen, men barnen skippade bönsalsan och tog majs, tomater och sallad i stället så blev det nästan som tacos!
Sara
2006-09-18