Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxfjäril med rödbetor och krassesås

Laxfjäril med rödbetor och krassesås är ett både spännande och effektfullt middagsalternativ. Du skalar, tärnar och rostar rödbetorna, som ger både härlig färg och smak. Servera gärna med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Skala och tärna rödbetorna, lägg tärningarna i en bunke. Vänd runt med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg betorna på en plåt och sätt in mitt i ugnen. Rosta rödbetorna 25-30 minuter.
  3. Skala och hacka äggen. Blanda ägghacket med lätt crème fraiche och klippt krasse. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Stek laxfjärilarna i matfettet i en het stekpanna, 2 - 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med rödbetor, krassesås, sallad och kokt potatis.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin eller smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin samt Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) i stället för crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g medelstora rödbetor eller gulbetor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 ask krasse
  • 4 laxfjärilar
  • 1 msk matfett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?