Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Rostad sötpotatis på nachos med tomatsalsa

Lättfixad plockmat med sydamerikansk känsla. Satsa på sötpotatisar som är avlånga och smala, så blir det fina skivor som matchar nachochipsen. Blanda gärna i lite mango eller ananas i tomatsalsan som du toppar sötpotatisen med och dröm dig bort till Karibien!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala sötpotatisen och skär i cm-tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, salt och peppar.
  3. Rosta sötpotatisen i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna.
  4. Lägg nachochipsen på ett fat. Lägg en skiva sötpotatis på varje chips. Toppa med salsa och plockad koriander.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på nachosen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 200 g sötpotatis (smala, avlånga)
  • 20 nachochips
  • 3 dl tomatsalsa
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • färska korianderblad till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 465 kJ / 111 kCal