Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
0
Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Kebab med färsspett av lammfärs, kryddade med vitlök, persilja och dijonsenap. Bryn och stek klart spetten i ugn. Med sallad, rårivna rödbetor och kräm av getost (chèvre) och smetana får du en ljuvlig mellanösternmiddag i pitabröd. Till vardag eller helg. Rostad mandel ger söt knaprighet.

Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Ingredienser

4 portioner
500 g  lammfärs
1   ägg
1/2 dl  vatten
2 msk  dijonsenap
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
1   vitlöksklyfta
1   kruka persilja
1 msk  olivolja
8   träspett
2   rödbetor
100 g  getost
1 dl  smetana
flingsalt
peppar
pitabröd
1/2   romansallad
50 g  rostade mandelspån

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite getost kan ev tålas, använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pitabrödet

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3165 KJ / 755 kCal
Fett45.6 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjuk korint- och aprikoskaka
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
61 personer har röstat
Under 30 min att tillaga