Lammkebab i pita med rödbetor och getost
Kebab med färsspett av lammfärs, kryddade med vitlök, persilja och dijonsenap. Bryn och stek klart spetten i ugn. Med sallad, rårivna rödbetor och kräm av getost (chèvre) och smetana får du en ljuvlig mellanösternmiddag i pitabröd. Till vardag eller helg. Rostad mandel ger söt knaprighet.
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1/2 dl vatten
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 msk olivolja
8 träspett
2 rödbetor
100 g getost
1 dl smetana
flingsalt
peppar
pitabröd
1/2 romansallad
50 g rostade mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3165 KJ / 755 kCal
Fett45.6 g
Kolhydrater44.5 g
Protein40.1 g
Kommentarer