Lammkebab i pita med rödbetor och getost

10
0
Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Kebab med färsspett av lammfärs, kryddade med vitlök, persilja och dijonsenap. Bryn och stek klart spetten i ugn. Med sallad, rårivna rödbetor och kräm av getost (chèvre) och smetana får du en ljuvlig mellanösternmiddag i pitabröd. Till vardag eller helg. Rostad mandel ger söt knaprighet.

Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Ingredienser

4 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1/2 dl vatten
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 msk olivolja
8 träspett
2 rödbetor
100 g getost
1 dl smetana
flingsalt
peppar
pitabröd
1/2 romansallad
50 g rostade mandelspån

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite getost kan ev tålas, använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pitabrödet

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3165 KJ / 755 kCal
Fett 45.6 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden