Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkebab i pita med rödbetor och getost

Kebab med färsspett av lammfärs, kryddade med vitlök, persilja och dijonsenap. Bryn och stek klart spetten i ugn. Med sallad, rårivna rödbetor och kräm av getost (chèvre) och smetana får du en ljuvlig mellanösternmiddag i pitabröd. Till vardag eller helg. Rostad mandel ger söt knaprighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Blanda färsen med ägg, vatten, dijonsenap, salt, och peppar. Skala vitlöken, hacka den och persiljan. Rör ner det i färsen.
  3. Forma färsen till kebaber. Bryn dem i oljan i en stekpanna tills de fått fin färg.
  4. Trä kebaberna på spetten och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen och stek klart 8-10 minuter.
  5. Skala och råriv rödbetorna.
  6. Mixa eller mosa ihop getost och smetana. Blanda ner rödbetorna. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Värm bröden i ugnen.
  8. Skär salladen och servera den i pitabröden med kebab, getostkräm med rödbetor och mandel.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite getost kan ev tålas, använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pitabrödet

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk olivolja
  • 8 träspett
  • 2 rödbetor
  • 100 g getost
  • 1 dl smetana
  • flingsalt
  • peppar
  • pitabröd
  • 1/2 romansallad
  • 50 g rostade mandelspån
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3165 kJ / 755 kCal