Rödbets- och rödkålssoppa
Otroligt vacker och välsmakande soppa. Rödbetor, rödkål och lök är några av de ståtliga gästerna i rätten. Rödbetssoppan toppar du med crème fraiche och rivet äpple.
Ingredienser
4 portioner
4 medelstora rödbetor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
12 dl grönsaksbuljong
1/3 rödkålshuvud (à 1 kg)
salt
peppar
Till servering
crème fraiche
äpple
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. crème fraiche, äpple och bröd.
Energi1401 KJ / 335 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska pröva för jag har rödkål kvar. Låter gott och nyttigt!
Gun-britt
2017-01-05Riktigt riktigt j-la god! Tog tre stycken grönsaksbulojnger i mängden vätska, två viklöksklyftor och använde vitpeppar, drygt ett krm. Och med pepparots cr fraichen - jösses så gott! En ny favoritsoppa!!!
Jessica
2010-01-10