Rödbets- och rödkålssoppa

10
2
Rödbets- och rödkålssoppa

Otroligt vacker och välsmakande soppa. Rödbetor, rödkål och lök är några av de ståtliga gästerna i rätten. Rödbetssoppan toppar du med crème fraiche och rivet äpple.

Rödbets- och rödkålssoppa

Ingredienser

4 portioner
4 medelstora rödbetor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
12 dl grönsaksbuljong
1/3 rödkålshuvud (à 1 kg)
salt
peppar

Till servering

crème fraiche
äpple
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är inkl. crème fraiche, äpple och bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Gun-britt

2017-01-05

Ska pröva för jag har rödkål kvar. Låter gott och nyttigt!

Jessica

2010-01-10

Riktigt riktigt j-la god! Tog tre stycken grönsaksbulojnger i mängden vätska, två viklöksklyftor och använde vitpeppar, drygt ett krm. Och med pepparots cr fraichen - jösses så gott! En ny favoritsoppa!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1401 KJ / 335 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 40 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden