Fetaostcréme med oliver och hyvlade rödbetor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fetaostcréme med oliver och hyvlade rödbetor

Denna härliga fetaostcréme är det perfekta tillbehöret till tunt hyvlade rödbetor. Passar utmärkt på din fest buffé eller som tillbehör på middagsbordet. Bryt ett riktigt gott bröd till dessa sötsyrliga betor som ackompanjeras med oliv och fetaost röran.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka oliverna grovt. Smula fetaosten.
  2. Blanda oliver, fetaost, rosmarin och yoghurt, smaksätt med salt och peppar.
  3. Hyvla eller skär rödbetorna tunt, vänd dem med olivoljan och vinäger. 
  4. Till servering: Servera fetaostcréme med rödbetorna och gärna bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl kalamataoliver (utan kärnor)
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och svartpeppar
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1743 kJ / 416 kCal