Fetaostcrème med oliver och hyvlade rödbetor
Denna härliga fetaostcrème är det perfekta tillbehöret till tunt hyvlade rödbetor. Passar utmärkt til en festbuffé eller som tillbehör på middagsbordet. Bryt ett riktigt gott bröd till dessa sötsyrliga betor som ackompanjeras av oliv- och fetaoströran.
Ingredienser
4 portioner
1 dl kalamataoliver (utan kärnor)
150 g fetaost
1 tsk rosmarin
2 dl matyoghurt
salt och svartpeppar
500 g förkokta rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
Till servering
bröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfri färskost.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfri färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1743 KJ / 416 kCal
Fett25 g
Salt2.85 g
Kolhydrater33 g
Protein13 g
Kommentar
God med dressingen!
Ingela
2022-09-02