Röda soppan
Röda soppan, en värmande och färgstark soppa på rödbetor, lök och potatis. Du serverar den goda rödbetssoppan med en klick crème fraiche smaksatt med fransk senap.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
1 gul lök
2 - 3 potatisar
1 l buljong (tärning + vatten)
2 msk vinäger
crème fraiche smaksatt med fransk senap
Gör så här
Bröd medräknat i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi986.8 KJ / 253.9 kCal
Fett5.9 g
Salt1.61 g
Kolhydrater36.6 g
Protein5.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabb, enkel och vacker soppa, dessutom jättegod. Hade en aning vitlök i.
Angelica
2020-02-28Gott och lättlagat. Tillsätt gärna en vitlök. Äppelvinäger ska det var till detta
Monica
2002-11-12