Röda soppan

25
2 Klimatsmart
Röda soppan

Röda soppan, en värmande och färgstark soppa på rödbetor, lök och potatis. Du serverar den goda rödbetssoppan med en klick crème fraiche smaksatt med fransk senap.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Röda soppan

Ingredienser

4 portioner
500 g
rödbetor
1
gul lök
2 - 3
potatisar
1 l
buljong (tärning + vatten)
2 msk
vinäger
-
crème fraiche smaksatt med fransk senap

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till 
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Bröd medräknat i näringsberäkningen.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Angelica

2020-02-28

Snabb, enkel och vacker soppa, dessutom jättegod. Hade en aning vitlök i.

Monica

2002-11-12

Gott och lättlagat. Tillsätt gärna en vitlök. Äppelvinäger ska det var till detta

Näringsvärde per portion

Energi 986.8 KJ / 253.9 kCal
Fett 5.9 g
Salt 1.61 g
Kolhydrater 36.6 g
Protein 5.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept