Bakade rödbetor med brynt rosmarinsmör och linser

2
0
Bakade rödbetor med brynt rosmarinsmör och linser

Grillade rödbetor är slow food och väl värd att vänta på. Se bara till att ha grillkol så det räcker när du bakar betorna på grillen. Tillagningstiden beror på storleken på rödbetorna, när de är mjuka är de klara. Tillsammans med feta, linser och hasselnötter blir det här en matig grönsaksrätt med mycket smak.

Skriv ut
Bakade rödbetor med brynt rosmarinsmör och linser

Ingredienser

4 portioner
12
färska rödbetor (à ca 100 g)
2
vitlöksklyftor
4
salladslökar
2
kvistar rosmarin
1
förp kokta linser (à 400 g)
100 g
smör
2 tsk
vinäger
-
salt
-
svartpeppar
150 g
fetaost
1 dl
rostade hasselnötter

Till servering

grillat surdegsbröd
mâchesallad

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2990 KJ / 715 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept