Bakade rödbetor med brynt rosmarinsmör och linser

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Bakade rödbetor med brynt rosmarinsmör och linser

Grillade rödbetor är slow food och väl värd att vänta på. Se bara till att ha grillkol så det räcker när du bakar betorna på grillen. Tillagningstiden beror på storleken på rödbetorna, när de är mjuka är de klara. Tillsammans med feta, linser och hasselnötter blir det här en matig grönsaksrätt med mycket smak.

Bakade rödbetor med brynt rosmarinsmör och linser

Ingredienser

4 portioner
12   färska rödbetor (à ca 100 g)
2   vitlöksklyftor
4   salladslökar
2   kvistar rosmarin
1   förp kokta linser (à 400 g)
100 g  smör
2 tsk  vinäger
salt
svartpeppar
150 g  fetaost
1 dl  rostade hasselnötter

Till servering

grillat surdegsbröd
mâchesallad

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2990 KJ / 715 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chorizo med rotfruktsspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt grillkorv med färgstark rödbetshummus
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sydfransk macka med vitlöksgrillad karré
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ratatouille med örtrostad potatis
Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brödsallad med rosmarinfärs och sparris
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med grillad aubergine, mozzarella och salami
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga