Bakade rödbetor med brynt rosmarinsmör och linser
Grillade rödbetor är slow food och väl värd att vänta på. Se bara till att ha grillkol så det räcker när du bakar betorna på grillen. Tillagningstiden beror på storleken på rödbetorna, när de är mjuka är de klara. Tillsammans med feta, linser och hasselnötter blir det här en matig grönsaksrätt med mycket smak.
Ingredienser
4 portioner
12 färska rödbetor (à ca 100 g)
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
2 kvistar rosmarin
1 förp kokta linser (à 400 g)
100 g smör
2 tsk vinäger
salt
svartpeppar
150 g fetaost
1 dl rostade hasselnötter
Till servering
grillat surdegsbröd
mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 715 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer