Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Kassler med rödbetsfräs

Kassler med rödbetsfräs är en snabblagad, nyttig och smakfull varmrätt. Rödbetsfräset består av bland annat lök, äpple, rödbetor och honung. Rätten serveras med kokt potatis och matyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kasslern i tunna skivor. Skala lök och rödbetor. Hacka löken och riv rödbetorna grovt. Skölj, kärna ur och tärna äpplet.
  2. Fräs lök och rödbetor i olja i en panna ca 5 minuter. Tillsätt äpple, honung och vinäger och låt det fräsa med någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek kasslerskivorna utan matfett någon minut på varje sida.
  4. Servera med kokt potatis och matyoghurt.

För alla

Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör lakosfri: byt ut matyoghurten mot laktosfri matyoghurt.

Tips

Smaksätt matyoghurten med riven pepparrot.

Gröna tipset: Byt ut kasslern mot quornbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kassler
  • 1 gul lök
  • 4 färska rödbetor
  • 1 äpple
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • salt och peppar
Tillbehör
  • potatis (kokt)
  • matyoghurt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1611 kJ / 385 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden