Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räksallad rosé

Räksallad rosé är ett recept på en spännande sallad, där smakerna från apelsinerna, räkorna och lollo rossosalladshuvud passar väl med en kryddig dressing. Räksalladen passar bra till lunch eller på buffébordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna.
  2. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala apelsinerna och skär i skivor. Skölj och strimla gurkan. Riv salladshuvudet i små bitar och varva dem med räkor, väl avrunnen avsvalnad pasta, apelsinskivor och gurka i en skål. Strö över pinjenötter.
  4. Servera med en kryddig dressing från flaska samt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal
  • 200 g pasta
  • 2 apelsiner
  • 1 gurka
  • 1 lollo rossosalladshuvud
  • 50 g rostade pinjenötter
Till servering
  • kryddig dressing
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?