Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Hemlagad müsli

En hemlagad müsli som blir riktigt krispig och god i ugnen är denna med havregryn, sesamfrön, linfrön, nötter och annat som tillsammans med lite honung får den härligt dolda smaken av sötma. Passar lika bra till din smoothie som frukostyoghurten.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla ingredienser till müslin. Lägg det på en ugnsplåt. Rosta i 10-15 minuter tills müslin fått fin färg. Rör om då och då. Häll upp müslin på bakplåtspapper och låt den svalna. Bryt sönder i lagom stora bitar.

För alla

Fri från laktos, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.

Tips

Det här blir en söt knaprig müsli, som man enkelt smular sönder. God till en smoothie eller till naturell yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 2 l
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 1/2 dl hela linfrön
  • 3 dl solrosfrön
  • 3 dl hackade hasselnötter och mandel
  • 2 dl flytande honung
  • 1 dl majsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?