Hemlagad müsli

Betyg 3.2 av 5.
128 personer har röstat
10
Hemlagad müsli

En hemlagad müsli som blir riktigt krispig och god i ugnen är denna med havregryn, sesamfrön, linfrön, nötter och annat som tillsammans med lite honung får den härligt dolda smaken av sötma. Passar lika bra till din smoothie som frukostyoghurten.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Hemlagad müsli

Ingredienser

2 l
5 dl  havregryn
2 dl  sesamfrön
1 1/2 dl  hela linfrön
3 dl  solrosfrön
3 dl  hackade hasselnötter och mandel
2 dl  flytande honung
1 dl  majsolja

För alla

Fri från laktos, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.

Gör så här

Tips

Det här blir en söt knaprig müsli, som man enkelt smular sönder. God till en smoothie eller till naturell yoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
128 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod!

Signe

2023-09-06

Jättegod müsli. Lite russin i var kanon

Jeanette

2021-01-17

Jag brukar ha ca 175-180 grader, röra omkring ofta och ha den i ugnen lite längre. Då bränns den inte och man har koll så att det blir krispigt och gott.

Anna

2015-04-01

Testa liknande recept

Hemlagad granola
Betyg 2.7 av 5.
1007 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad müsli med kokos och nötter
Betyg 3.6 av 5.
191 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanelgranola
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Energigröt
Betyg 2.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Müsli
Betyg 2.6 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Granola
Betyg 3.9 av 5.
352 personer har röstat
Under 45 min att tillaga