Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungsfröbit med hasselnötter och aprikoser

Honungsfröbit med hasselnötter och aprikoser är ett läckert bakverk med hasselnötter, aprikoser, havregryn och solrosfrön som du bakar ihop med ägg, smör, olja, honung, socker och vaniljsocker. Mycket gott och fullt av goda smaker samt energi.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm (för 16 bitar), med bakplåtspapper. Grovhacka hasselnötterna. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda hasselnötter, aprikoser, havregryn, solrosfrön, vaniljsocker och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Blanda smör, honung, socker och rapsolja i en kastrull. Låt sjuda ca 2 minuter. Rör om då och då. Ta från värmen och låt svalna.
  4. Vispa ner äggvitan. Vänd ner äggsmeten i grynblandningen och arbeta samman noga. Häll smeten i formen och bre ut den jämnt.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Lägg på lite aluminiumfolie efter cirka halva tiden så att den inte bränns.
  6. Låt kakan kallna helt och skär i portionsbitar. Förvara i en lufttät burk.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd Ren havre (t ex Semper).
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 100 g hasselnötter (kan ersättas med tex valnötter eller mandlar)
  • 100 g torkade aprikoser (kan bytas ut mot torkade dadlar eller katrinplommon)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g smör
  • 1 dl honung
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 äggvita
Lägg till i inköpslistan