Nöt- och nyponbröd
Det är inte bara nyponsoppa man kan göra av nyponskalsmjöl. Mjölet är suveränt att smaksätta bröd med. Som den här snabbt ihoprörda degen med nötter och frön, däribland nyttiga chiafrön, och torkade aprikoser. Rosta gärna brödet i tunna skivor till ostbrickan!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
1 bröd
1 dl hackade torkade aprikoser
2 dl hasselnötter
1 dl hela linfrön
1 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
3 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
5 1/2 dl fiberhavregryn
3 msk nyponskalsmjöl
2 tsk salt
6 dl vatten
2 msk honung
1/2 dl olja (+ extra till formen)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varken bakpulver, jäst eller bikarbonat?
Carina
2024-04-25Hej Carina! I det här brödet behövs det inte. Det håller ihop fint av linfröna och blir ett kompakt men saftigt bröd. Hoppas du vill prova det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-26Kan man byta ut hasselnötter mot andra nötter, såsom valnötter osv.
Lena
2023-03-16Ska det inte vara bikarbonat eller något jäsmedel i?
Birgitta
2022-05-21