Nöt- och nyponbröd

95
3
Nöt- och nyponbröd

Det är inte bara nyponsoppa man kan göra av nyponskalsmjöl. Mjölet är suveränt att smaksätta bröd med. Som den här snabbt ihoprörda degen med nötter och frön, däribland nyttiga chiafrön, och torkade aprikoser. Rosta gärna brödet i tunna skivor till ostbrickan!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Nöt- och nyponbröd

Ingredienser

1 bröd
1 dl
hackade torkade aprikoser
2 dl
hasselnötter
1 dl
hela linfrön
1 dl
pumpakärnor
2 dl
solrosfrön
3 msk
fiberhusk
2 msk
chiafrön
5 1/2 dl
fiberhavregryn
3 msk
nyponskalsmjöl
2 tsk
salt
6 dl
vatten
2 msk
honung
1/2 dl
olja (+ extra till formen)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut fiberhavregryn mot ren havre.

Gör så här

Tips

Brödet är gott att rosta, passar även perfekt på ostbrickan.

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Moa

2020-11-03

Riktigt bra bröd som faktiskt håller ihop!

Vanessa

2020-05-24

Hej! Kan man utesluta linfrön? Alternativt om ni har tips på annat som man kan ha istället för linfrön?😊

Redaktionen ICAse

2020-05-25

Hej Vanessa! Du kan tyvärr inte utesluta linfrö i detta recept eftersom linfrö bildar en gelé tillsammans med vätska som gör att brödet håller ihop bättre. Chiafrön har en liknande egenskap men Livsmedelsverket rekommenderar att bröd endast får innehålla 5% chiafrön. Och om min överslagsräkning stämmer så hamnar detta bröd på gränsen till att det blir för mycket chiafrön. Hälsningar Ulrika

Hanna

2016-12-08

Tycker att brödet låter jättegott och tänkte baka det, men noterar då att det inte innehåller någon slags jäsmedel. Ska det verkligen inte vara det?

Testa liknande recept