Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Nöt- och nyponbröd

Det är inte bara nyponsoppa man kan göra av nyponskalsmjöl. Mjölet är suveränt att smaksätta bröd med. Som den här snabbt ihoprörda degen med nötter och frön, däribland nyttiga chiafrön, och torkade aprikoser. Rosta gärna brödet i tunna skivor till ostbrickan!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Olja en brödform, ca 1 1/2 liter.
  2. Blanda de torkade aprikoserna med alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Koka upp vattnet och tillsätt vatten, honung och olja i bunken. Rör till en jämn smet.
  4. Häll upp i formen och låt vila under bakduk i ca 1 1/2 timme.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme tills det är torrt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut fiberhavregryn mot ren havre.

Tips

Brödet är gott att rosta, passar även perfekt på ostbrickan.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 msk chiafrön
  • 5 1/2 dl fiberhavregryn
  • 3 msk nyponskalsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl olja (+ extra till formen)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?