Nöt- och nyponbröd

99
5
Nöt- och nyponbröd

Det är inte bara nyponsoppa man kan göra av nyponskalsmjöl. Mjölet är suveränt att smaksätta bröd med. Som den här snabbt ihoprörda degen med nötter och frön, däribland nyttiga chiafrön, och torkade aprikoser. Rosta gärna brödet i tunna skivor till ostbrickan!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Nöt- och nyponbröd

Ingredienser

1 bröd
1 dl hackade torkade aprikoser
2 dl hasselnötter
1 dl hela linfrön
1 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
3 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
5 1/2 dl fiberhavregryn
3 msk nyponskalsmjöl
2 tsk salt
6 dl vatten
2 msk honung
1/2 dl olja (+ extra till formen)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut fiberhavregryn mot ren havre.

Gör så här

Tips

Brödet är gott att rosta, passar även perfekt på ostbrickan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Birgitta

2022-05-21

Ska det inte vara bikarbonat eller något jäsmedel i?

Frida

2021-05-10

Supergott, utmärkt glutenfritt grovt bröd.

Moa

2020-11-03

Riktigt bra bröd som faktiskt håller ihop!