Nöt- och nyponbröd

Betyg 3.3 av 5.
99 personer har röstat
7
Nöt- och nyponbröd

Det är inte bara nyponsoppa man kan göra av nyponskalsmjöl. Mjölet är suveränt att smaksätta bröd med. Som den här snabbt ihoprörda degen med nötter och frön, däribland nyttiga chiafrön, och torkade aprikoser. Rosta gärna brödet i tunna skivor till ostbrickan!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Nöt- och nyponbröd

Ingredienser

1 bröd
1 dl hackade torkade aprikoser
2 dl hasselnötter
1 dl hela linfrön
1 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
3 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
5 1/2 dl fiberhavregryn
3 msk nyponskalsmjöl
2 tsk salt
6 dl vatten
2 msk honung
1/2 dl olja (+ extra till formen)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Varken bakpulver, jäst eller bikarbonat?

Carina

2024-04-25

Hej Carina! I det här brödet behövs det inte. Det håller ihop fint av linfröna och blir ett kompakt men saftigt bröd. Hoppas du vill prova det! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-26

Kan man byta ut hasselnötter mot andra nötter, såsom valnötter osv.

Lena

2023-03-16

Ska det inte vara bikarbonat eller något jäsmedel i?

Birgitta

2022-05-21

Testa liknande recept

Gröt med tranbär
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färska morgonbröd
Betyg 3.1 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grötmix
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad müsli
Betyg 3.2 av 5.
128 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad granola
Betyg 2.7 av 5.
1007 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katalins müsli
Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga