Röd pestopasta med kalkon

6
2
Röd pestopasta med kalkon

Pesto gjord på tomat står som huvudkryddning i den här rätten. Tillsammans med grädde blir den här kalkonrgytan oemotståndlig. Servera med al dente-kokt tagliatelle.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Röd pestopasta med kalkon

Ingredienser

4 portioner
4 port tagliatelle
1 rödlök
ca 400 g kalkonbröstfilé
1/2 förp morötter (à 500 g)
1/2 msk olja
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl tomatpesto
65 g mâchesallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj pesto utan mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Pressa i lite vitlök när kalkonen steks. Smaka gärna av med något starkt också.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Mattias

2022-03-26

Vi tog en stor creme fraiche istället för grädde och mjölk och en hel påse morötter. Vi tog halva burken pesto

Ulrika

2022-03-24

Supergott! Detta kommer vi göra fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2550 KJ / 610 kCal
Fett 23 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 63 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden