Pesto gjord på tomat står som huvudkryddning i den här rätten. Tillsammans med grädde blir den här kalkonrgytan oemotståndlig. Servera med al dente-kokt tagliatelle.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj pesto utan mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi tog en stor creme fraiche istället för grädde och mjölk och en hel påse morötter. Vi tog halva burken pesto
Mattias
2022-03-26Supergott! Detta kommer vi göra fler gånger!
Ulrika
2022-03-24