Röd pestopasta med kalkon

Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Röd pestopasta med kalkon

Pesto gjord på tomat står som huvudkryddning i den här rätten. Tillsammans med grädde blir den här kalkonrgytan oemotståndlig. Servera med al dente-kokt tagliatelle.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Röd pestopasta med kalkon

Ingredienser

4 portioner
4 port tagliatelle
1 rödlök
ca 400 g kalkonbröstfilé
1/2 förp morötter (à 500 g)
1/2 msk olja
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl tomatpesto
65 g mâchesallad

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Gott

    Anneli

  • Vi tog en stor creme fraiche istället för grädde och mjölk och en hel påse morötter. Vi tog halva burken pesto

    Mattias

  • Supergott! Detta kommer vi göra fler gånger!

    Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi2550 KJ / 610 kCal
Fett23 g
Salt1.7 g
Kolhydrater63 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kalkonpasta med senap och timjan
    Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkon- och paprikagryta med zucchini
    Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkon med grönsakspytt och äggula
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baconlindad kalkon med dragoncrème
    Betyg 4.4 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad