Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkon- och paprikagryta med zucchini

Denna snabba och smarriga gryta för dig nästan hela vägen till Marocko, men med en twist. Den möra kalkonfilén och den kryddiga korven möts i en harmoni i en mustig paprikasås. Tillsammans med de krispiga grönsakerna och couscousen är detta en rätt som faller både stora som små i smaken!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kalkonen i strimlor och korven i skivor.
  2. Ansa och skiva purjolöken. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.
  3. Stek kalkon och korv i oljan i en gryta. Tillsätt purjolök och zucchini och fräs ytterligare en stund. Sänk värmen och rör i paprikasoppa och grädde och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera grytan med couscous.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller vanligt ris.
Gör laktosfri: välj paprikasoppa och grädde utan laktos.

Tips

Smaka gärna av grytan med lite spiskummin eller rosmarin. Några droppar vinäger kan också vara gott.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g kalkonbröstfilé
  • 40 g ölkorv (gärna roasted garlic)
  • 1/2 purjolök
  • 1 zucchini
  • 1 msk olja
  • 1 förp paprikasoppa (à 390 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 4 port couscous
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2702 kJ / 646 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept