Kalkon- och paprikagryta med zucchini
Denna snabba och smarriga gryta för dig nästan hela vägen till Marocko, men med en twist. Den möra kalkonfilén och den kryddiga korven möts i en harmoni i en mustig paprikasås. Tillsammans med de krispiga grönsakerna och couscousen är detta en rätt som faller både stora som små i smaken!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g kalkonbröstfilé
40 g ölkorv (gärna roasted garlic)
1/2 purjolök
1 zucchini
1 msk olja
1 förp paprikasoppa (à 390 g)
1 dl vispgrädde
salt
peppar
4 port couscous
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2702 KJ / 646 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men lite kött, fick bara 358gr i min kasse
Karin
2017-11-17Hej Karin! Ta det gärna med din handlare så kan han säkert kompensera dig. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-20Så himla enkelt! Jag använde chorizo istället för ölkorv för att få den ännu lite matigare, blev jättegott! Passar precis lika bra med ris :-)
Caroline
2017-11-05Enkelt, smidigt och gott!
Madeleine
2017-10-30