Röd linssoppa med kokos och tomat

Linser är underskattad vardagsmat. Särskilt när de knappt tar någon tid att koka och är så tacksamma att blanda med andra ingredienser. Som här, med krossade tomater och kokosmjölk. En smakrik linssoppa som flirtar indiskt, särskilt ihop med naanbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
2 1/2 dl torkade röda linser
1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
1 burk kokosmjölk (à ca 400 g)
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 msk flytande honung eller strösocker
salt
svartpeppar
Till servering
färsk koriander
naanbröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 671 kCal
Fett33 g
Salt1.5 g
Kolhydrater68 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan med fördel ta juice av hela limen, och även riva i skalet.
Lisbet
2025-08-09Älskar denna. Barnen också. Brukar använda den som bas ibland och kasta i lite vad som helst á kylskåpsrens. Ibland blir den en gryta istället för soppa! Billig, god.
Caroline
2025-07-09Ganska god men hela familjen tyckte att det luktade illa när den kokade.
Matilda
2025-05-31