Röd linssoppa med kokos och tomat

Linser är underskattad vardagsmat. Särskilt när de knappt tar någon tid att koka och är så tacksamma att blanda med andra ingredienser. Som här, med krossade tomater och kokosmjölk. En smakrik linssoppa som flirtar indiskt, särskilt ihop med naanbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olivolja
2 1/2 dl torkade röda linser
1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
1 burk kokosmjölk (à ca 400 g)
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 msk flytande honung eller strösocker
salt
svartpeppar
Till servering
färsk koriander
naanbröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 671 kCal
Fett33 g
Salt1.5 g
Kolhydrater68 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
87 stKan man använda färdigkokt linser
Magnus
Hej Magnus! Det kan du göra, dra då ner på mängden vatten så att inte soppan blir för blaskig. Linserna reder nämligen av soppan lite. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Tack för/till tips i receptet, och kommentarerna, särskilt Constance - fisksås och fetaost var mycket bra tillskott. Jag gjorde halva mängden tomatkross/vatten/kokosmjölk/linser, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk sambal oelek (och ändå blev det inte så starkt), 1msk fryst ingefära, 1tsk paprikapulver, pressade 1 hel lime, kycklingbuljongtärning +lite fond, 1 msk honung, 2-3 tsk fisksås. Mixad med stavmixer. Smula i fetaost vid servering. Det blev förvånansvärt bra!
Sigmund
Supergott,snabbt och enkelt kan även göras till flera matlådor. Dessutom kan man prova många olika alternativ att tillsätta.
Lotten