Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinggryta med thaismak

Recept på smakrik kycklinggryta med thaismak gör du enkelt av sugarsnaps, kycklingfilé, morötter, röd currypasta och grädde. Servera den asiatiska grytan med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina salladsärterna så att de går att skära i halvor på längden. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela lårfiléerna. Skala och skiva morötterna tunt.
  3. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingbitarna på medelstark värme ca 6-8 minuter. Ta upp kycklingen på en tallrik.
  4. Bryn morötterna i resten av fettet i grytan. Blanda i kycklingbitarna. Tillsätt currypastan och bryn under omrörning. Smula ner buljongtärningen, tillsätt vatten och koka grytan under lock 5 minuter. Blanda i salladsärter och grädden. Rör om och låt grytan sjuda ca 3 minuter.
  5. Servera med ris. 

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på curypastan och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut grädden mot laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g sugarsnaps (salladsärter)
  • 4 port ris
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 - 2 1/2 tsk röd currypasta
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1½ msk fond)
  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl mellangrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2466 kJ / 589 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer