Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis

Fågelrätt som ger dig allt det bästa, klassiska smaker av potatis och purjolök blandas med den underbart exotiska smaken av curry. Kycklinglåren med curry blir extra välsmakande med den krämiga purjolökspotatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lårfiléerna med salt, peppar, currypasta och vatten.
  2. Bryn filéerna runt om i olja. Ställ i ugnen i 175°C ca 10 minuter.
  3. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den tunt. Stek potatisen enligt förpackningens anvisning. Häll på grädden och låt koka ihop i några minuter.
  4. Blanda i purjolöken. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp den krämiga potatisen och lårfiléerna på tallrikar. Servera med sallad, knäckemacka och färsk frukt till efterrätt.

För alla

Curryn innehåller bockhornsklöver, vilket sojaallergiker kan reagera på.
Servera en klick naturell sojabaserad färskost utrörd i lite vatten och smaksatt med färska, hackade örkryddor till kycklingen om du inte tål mjölk eller laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 2 msk currypasta (gärna het)
  • 2 msk vatten
  • 1/2 purjolök
  • 1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 508 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden