UNDER 45 MIN | Medel

Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis

Fågelrätt som ger dig allt det bästa, klassiska smaker av potatis och purjolök blandas med den underbart exotiska smaken av curry. Kycklinglåren med curry blir extra välsmakande med den krämiga purjolökspotatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lårfiléerna med salt, peppar, currypasta och vatten.
  2. Bryn filéerna runt om i olja. Ställ i ugnen i 175°C ca 10 minuter.
  3. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den tunt. Stek potatisen enligt förpackningens anvisning. Häll på grädden och låt koka ihop i några minuter.
  4. Blanda i purjolöken. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp den krämiga potatisen och lårfiléerna på tallrikar. Servera med sallad, knäckemacka och färsk frukt till efterrätt.

För alla

Curryn innehåller bockhornsklöver, vilket sojaallergiker kan reagera på.
Servera en klick naturell sojabaserad färskost utrörd i lite vatten och smaksatt med färska, hackade örkryddor till kycklingen om du inte tål mjölk eller laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 2 msk currypasta (gärna het)
  • 2 msk vatten
  • 1/2 purjolök
  • 1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1773 kJ / 424 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept