Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis

14
15
Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis

Fågelrätt som ger dig allt det bästa, klassiska smaker av potatis och purjolök blandas med den underbart exotiska smaken av curry. Kycklinglåren med curry blir extra välsmakande med den krämiga purjolökspotatisen.

Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklinglårfiléer
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
2 msk currypasta (gärna het)
2 msk vatten
1/2 purjolök
1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Curryn innehåller bockhornsklöver, vilket sojaallergiker kan reagera på.
Servera en klick naturell sojabaserad färskost utrörd i lite vatten och smaksatt med färska, hackade örkryddor till kycklingen om du inte tål mjölk eller laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Jenny

2009-09-04

Sambon älskade kycklingen! Själv tyckte jag den var helt okej. Purjolökspotatisen däremot var ingen höjdare. Nästa gång steker jag purjolöken ordentligt, innan jag häller på grädden, så den inte gnisslar så mellan tänderna =S

Maria

2009-02-27

Familjen var splittrad då vi skulle betygsätta denna rätt. Äldsta dottern gillade kycklingen, den yngre ratade den. Vi vuxna tyckte om det och tog en till laddning. Vi använde oss av vanliga kycklingfileer som vi delade på mitten.

Siv

2008-04-18

Har gjort denna rätt 2 gånger och den är verkligen toppen, men sista gången lät jag kyckligen ligga i "currymarinaden" över natten, och det var mums

Näringsvärde per portion

Energi 1773 KJ / 424 kCal
Fett 15 g
Salt 303 g
Kolhydrater 29 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden