Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis
Fågelrätt som ger dig allt det bästa, klassiska smaker av potatis och purjolök blandas med den underbart exotiska smaken av curry. Kycklinglåren med curry blir extra välsmakande med den krämiga purjolökspotatisen.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfiléer
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
2 msk currypasta (gärna het)
2 msk vatten
1/2 purjolök
1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett15 g
Salt3.03 g
Kolhydrater29 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sambon älskade kycklingen! Själv tyckte jag den var helt okej. Purjolökspotatisen däremot var ingen höjdare. Nästa gång steker jag purjolöken ordentligt, innan jag häller på grädden, så den inte gnisslar så mellan tänderna =S
Jenny
2009-09-04Familjen var splittrad då vi skulle betygsätta denna rätt. Äldsta dottern gillade kycklingen, den yngre ratade den. Vi vuxna tyckte om det och tog en till laddning. Vi använde oss av vanliga kycklingfileer som vi delade på mitten.
Maria
2009-02-27Har gjort denna rätt 2 gånger och den är verkligen toppen, men sista gången lät jag kyckligen ligga i "currymarinaden" över natten, och det var mums
Siv
2008-04-18