Kycklinggryta med bellaverde
Man borde äta minst god gryta i veckan tycker vi. Denna görs på bland annat kycklinglårfilé, krossade tomater och bellaverde och doftar av curry och vitlök. Servera kokt ris till så är vi hemma.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
1 rödlök
1 röd peppar
600 g strimlad kycklinglårfilé
1 1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
200 g bellaverde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2063 KJ / 492 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade inte gjort nåt om det stått chili i ingredienserna istället för röd peppar… det är ju rätt olika saker när man ska handla….
Fredrik
2024-11-01Lade till färsk koriander i samma veva som salladslöken. Väldigt god och lättlagad middag!
Karin
2024-08-28Mycket gott. Gick hem i familjen. Hade i en nypa torkad malen hot lemon istället för röd chili. Blev nog starkare än originalet. Men det var vad jag hade hemma. Blev lagom sting i grytan.
Pia
2024-04-05