Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta

Ett snabblagat recept på god kycklinggryta som serveras med ris. Du gör grytan av bland annat lök, vitlök, curry, kycklinglårfilé, äpple och mandelspån. Enkelt och mättande!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka basmatiriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlöksklyfta fint. Strimla vitkål. Skär frysta, tinade kycklinglårfiléer i ca 2 cm breda strimlor.
  3. Fräs curry försiktigt i smör i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt lök, vitlök och vitkål, fräs 3-4 minuter.
  4. Häll i krossade tomater, konc kycklingfond + vatten och kycklingstrimlor. Låt koka ca 10 minuter.
  5. Kärna ur och skär äpplet i cm-stora bitar. Tillsätt äpplet när ca 3 minuter återstår. Smaka av med salt och peppar. Strö mandelspån över grytan och servera med ris.

För alla

Glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och kontrollera fonden.
Gör äggfri: kontrollera fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 klyfta vitkål (300 g)
  • 2 msk curry
  • 500 g frysta, tinade kycklinglårfiléer
  • 1 förpackning krossade tomater (500 g)
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 1 syrligt äpple
  • 1/2 dl mandelspån
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?