Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Röd curry med kyckling och nudlar

En kycklinggryta kan vara en riktigt vardagshjälte när tiden är knapp och magen hungrig. Röd curry och kokosmjölk är självklara ingredienser i många snabblagade asiatiska rätter, gärna tillsammans med ett par olika grönsaker. Här väljer vi morötter och haricots verts som passar bra till risnudlarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär morötterna på längden och dela dem i bitar.
  2. Fräs morötterna i oljan i en gryta med bönorna och den röda curryn. Häll i kokosmjölken och tillsätt kycklingen. Koka upp och låt sjuda ca 8 minuter under lock.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka någon minut under omrörning.
  5. Strimla salladslöken och vänd ner i grytan.
  6. Servera grytan med nudlarna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1/2 msk olja
  • 150 g haricots verts
  • 2 tsk röd curry
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 4 port risnudlar
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 125 g salladslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2170 kJ / 518 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer