Röd curry med kyckling och nudlar
En kycklinggryta kan vara en riktigt vardagshjälte när tiden är knapp och magen hungrig. Röd curry och kokosmjölk är självklara ingredienser i många snabblagade asiatiska rätter, gärna tillsammans med ett par olika grönsaker. Här väljer vi morötter och haricots verts som passar bra till risnudlarna.
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1/2 msk olja
150 g haricots verts (bönor)
2 tsk röd curry
400 ml lätt kokosmjölk
ca 600 g strimlad kycklingfilé
4 port risnudlar
2 tsk majsstärkelse
125 g salladslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2170 KJ / 518 kCal
Fett11 g
Salt0.94 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mer currypasta + färsk ingefära, vitlök, fisksås, sesamolja, ja det blev supergott men ett helt annat recept...
Britt
2024-11-07Smakade absolut ingenting.
Anne
2023-06-12Tog helt bort majstärkelse och lade till kafir lime blad samt fisksås.
Irina
2023-01-21