Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
0
Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Revbensspjällen i den här asiatiska rätten penslas med en glaze av tomatpuré, honung, ingefära och soja och får djup färg i ugnen. Under tiden tillagas nudelsalladen med typiska smaker från det asiatiska köket; sesamfrö, sambal oelek och lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 kg  tunna revben
2 dl  vatten
salt och peppar

Asiatisk glaze

2 msk  tomatpuré
2 msk  flytande honung
2 msk  finriven färsk ingefära
2 msk  japansk soja

Nudelsallad

200 g  risnudlar
200 g  haricots verts (bönor)
1   röd paprika
1/2   gurka
1 msk  sesamfrö
1 tsk  sambal oelek
1 msk  olivolja
1   lime

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Gör så här

Tips

Barnknepet: Matskola för barnen - brässera är köksfranskans ord för när köttet bryns och sedan får småkoka under lock i sin egen sky.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett22 g
Kolhydrater59 g
Protein27.1 g

Testa liknande recept

Five spice ribs med kryddiga nudlar
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Röd curry med kyckling och nudlar
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med kyckling i grön curry
Betyg 4.4 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het Thaibiff
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porter- och sirapsspjäll
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga