Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

11
0
Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Revbensspjällen i den här asiatiska rätten penslas med en glaze av tomatpuré, honung, ingefära och soja och får djup färg i ugnen. Under tiden tillagas nudelsalladen med typiska smaker från det asiatiska köket; sesamfrö, sambal oelek och lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 kg tunna revben
2 dl vatten
salt och peppar

Asiatisk glaze

2 msk tomatpuré
2 msk flytande honung
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk japansk soja

Nudelsallad

200 g risnudlar
200 g haricots verts (bönor)
1 röd paprika
1/2 gurka
1 msk sesamfrö
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
1 lime

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Gör så här

Tips

Barnknepet: Matskola för barnen - brässera är köksfranskans ord för när köttet bryns och sedan får småkoka under lock i sin egen sky.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2314 KJ / 553 kCal
Fett 22 g
Kolhydrater 59 g
Protein 271 g
Läs mer om näringsvärden