Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
0
Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Revbensspjällen i den här asiatiska rätten penslas med en glaze av tomatpuré, honung, ingefära och soja och får djup färg i ugnen. Under tiden tillagas nudelsalladen med typiska smaker från det asiatiska köket; sesamfrö, sambal oelek och lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 kg  tunna revben
2 dl  vatten
salt och peppar

Asiatisk glaze

2 msk  tomatpuré
2 msk  flytande honung
2 msk  finriven färsk ingefära
2 msk  japansk soja

Nudelsallad

200 g  risnudlar
200 g  haricots verts (bönor)
1   röd paprika
1/2   gurka
1 msk  sesamfrö
1 tsk  sambal oelek
1 msk  olivolja
1   lime

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Gör så här

Tips

Barnknepet: Matskola för barnen - brässera är köksfranskans ord för när köttet bryns och sedan får småkoka under lock i sin egen sky.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett22 g
Kolhydrater59 g
Protein27.1 g

Testa liknande recept

Saftiga revbensspjäll
Betyg 2.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Five spice ribs med kryddiga nudlar
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med kyckling i grön curry
Betyg 4.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het Thaibiff
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porter- och sirapsspjäll
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga