Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad
Revbensspjällen i den här asiatiska rätten penslas med en glaze av tomatpuré, honung, ingefära och soja och får djup färg i ugnen. Under tiden tillagas nudelsalladen med typiska smaker från det asiatiska köket; sesamfrö, sambal oelek och lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 kg tunna revben
2 dl vatten
salt och peppar
Asiatisk glaze
2 msk tomatpuré
2 msk flytande honung
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk japansk soja
Nudelsallad
200 g risnudlar
200 g haricots verts (bönor)
1 röd paprika
1/2 gurka
1 msk sesamfrö
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
1 lime
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Matskola för barnen - brässera är köksfranskans
ord för när köttet bryns och sedan får småkoka under lock i sin egen sky.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett22 g
Kolhydrater59 g
Protein27.1 g
Kommentarer