Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Revbensspjällen i den här asiatiska rätten penslas med en glaze av tomatpuré, honung, ingefära och soja och får djup färg i ugnen. Under tiden tillagas nudelsalladen med typiska smaker från det asiatiska köket; sesamfrö, sambal oelek och lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och klyfta löken. Lägg revben och lök i en plåt med höga kanter. Häll över vatten, och smaka av med salt och peppar.
  3. Täck revbenen ordentligt med ugnsfolie och brässera mitt i ugnen ca 25 minuter. 
  4. Asiatisk glaze: Blanda tomatpuré, honung, ingefära och soja. Tag ut köttet ur ugnen och höj ugnstemperaturen till 200°C. 
  5. Häll av vätskan från plåten, torka av den och lägg tillbaka revbenen. Pensla på glazen på revbenen.
  6. Placera plåten mitt i ugnen ca 15 minuter. 
  7. Nudelsallad: Koka risnudlarna och haricots verts enligt anvisningen på respektive förpackning.
  8. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla gurkan.
  9. Rosta sesamfröna i en het stekpanna.
  10. Blanda risnudlar, haricots verts, sambal oelek, paprika, gurka, sesamfrön och olivolja. Smaka av med pressad lime, salt och peppar. Servera med de glaserade revbenen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Tips

Barnknepet: Matskola för barnen - brässera är köksfranskans ord för när köttet bryns och sedan får småkoka under lock i sin egen sky.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 kg tunna revben
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
Asiatisk glaze
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk japansk soja
Nudelsallad
  • 200 g risnudlar
  • 200 g haricots verts
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gurka
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2314 kJ / 553 kCal