Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
0
Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Revbensspjällen i den här asiatiska rätten penslas med en glaze av tomatpuré, honung, ingefära och soja och får djup färg i ugnen. Under tiden tillagas nudelsalladen med typiska smaker från det asiatiska köket; sesamfrö, sambal oelek och lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Ugnsbrässerade revben med asiatisk glaze och nudelsallad

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 kg tunna revben
2 dl vatten
salt
peppar

Asiatisk glaze

2 msk tomatpuré
2 msk flytande honung
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk japansk soja

Nudelsallad

200 g risnudlar
200 g haricots verts (bönor)
1 röd paprika
1/2 gurka
1 msk sesamfrö
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
1 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2314 KJ / 553 kCal
Fett22 g
Kolhydrater59 g
Protein27.1 g

Testa liknande recept

Saftiga revbensspjäll
Betyg 2.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Five spice ribs med kryddiga nudlar
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med kyckling i grön curry
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het Thaibiff
Betyg 4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porter- och sirapsspjäll
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga