Riswok med frukt och grönt

5
4
Riswok med frukt och grönt

Riswok med frukt och grönt är en utomordentlig wok som värmer gott till middag. Med mango, wokgrönsaker och cashewnötter får du en överraskande blandning som med tillskott av basmatiris blir en saftig måltid serverad med lite mini-fraiche.

Riswok med frukt och grönt

Ingredienser

4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
2 mango
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
50 g cashewnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
2 dl mini fraiche

För alla

Ersätt mini-fraichen med sojabaserad färskost utrörd i lite Solhavre om du inte tål mjölk eller laktos. Uteslut nötterna vid allergi och ersätt dem med t ex 1 burk (400 g) avrunna röda bönor (för 4 port).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna mini-fraichen med 2 msk Mango chutney, 1 tsk curry och 1-2 msk hackad koriander (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Peter

2021-06-17

Gott och enkelt men lite väl snällt för vår smak. Gör vi detta igen kommer vi att hotta upp det på något sätt. Sambal oelek, kanske? Eller chiliflakes? Eller starkare mango chutney?

Elisabeth

2007-01-21

Jättegott! Använde Haricots verts, strimlad vitkål, strimlad gul och röd paprika. Mangon var pricken över i.

Lene

2004-05-14

dressingen ger det lilla extra

Näringsvärde per portion

Energi 2380 KJ / 570 kCal
Fett 20 g
Salt 2.62 g
Kolhydrater 80 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden