Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Riswok med frukt och grönt

Riswok med frukt och grönt är en utomordentlig wok som värmer gott till middag. Med mango, wokgrönsaker och cashewnötter får du en överraskande blandning som med tillskott av basmatiris blir en saftig måltid serverad med lite mini-fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning. Skala mangon och skär bort den stora, platta kärnan i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar.
  2. Fräs wokgrönsakerna i olja. Vänd ner det färdigkokta riset i woken tillsammans med mango och cashewnötter. Krydda med salt och peppar. Servera riswoken med mini-fraichen och strimlad sallad.

För alla

Ersätt mini-fraichen med sojabaserad färskost utrörd i lite Solhavre om du inte tål mjölk eller laktos. Uteslut nötterna vid allergi och ersätt dem med t ex 1 burk (400 g) avrunna röda bönor (för 4 port).

Tips

Smaksätt gärna mini-fraichen med 2 msk Mango chutney, 1 tsk curry och 1-2 msk hackad koriander (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 mango
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 50 g cashewnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 2 dl mini fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2224 kJ / 534 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden