Sötsur fläskkarré med grönsaksris och ägg
Med detta recept kan du bjuda på klassisk fläskkarré på nytt sätt! Karrén får sin härliga sötsura smak av att koka med soja och sweet chilisås innan den serveras med vackert grönsaksris och nystekta ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
1 liten rödlök
1/2 paprika
1 msk olja
4 skivor benfri fläskkarré (à ca 125 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 msk vatten
4 ägg
1 dl frysta ärtor
1 liten burk majs (à ca 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har använt "marinad-såsen" när jag stekt kött vid andra tillfällen när jag inte haft ork att göra sås.
Cecilia
2010-06-19Förvånansvärt gott! Vi skippade ärtorna, strimlade de stekta äggen och stekte även på ris grönsaker lite för en mer indonesisk touch.
Cecilia
2010-06-15