Sötsur fläskkarré med grönsaksris och ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sötsur fläskkarré med grönsaksris och ägg

Med detta recept kan du bjuda på klassisk fläskkarré på nytt sätt! Karrén får sin härliga sötsura smak av att koka med soja och sweet chilisås innan den serveras med vackert grönsaksris och nystekta ägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka basmatiris enligt anvisning. 
  2. Skala, halvera och skär rödlök i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika i tärningar. Fräs lök och paprika i olja ca 1 minut. Lägg åt sidan. 
  3. Stek benfri fläskkarré ca 3 minuter på varje sida i olja. Krydda med salt och peppar. Häll på sweet chilisås, japansk soja och vatten. Låt koka ihop med köttet tills vätskan nästan kokat bort och börjat karamellisera, ca 5 minuter. Vänd köttet ett par gånger så att såsen täcker köttet väl.
  4. Stek 4 ägg (för 4 port). 
  5. Skölj frysta ärter i kallt vatten. Tillsätt lök, paprika, ärter och liten burk majs i riset och blanda runt. Skär köttet i strimlor och servera med ris och ägg.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 paprika
  • 1 msk olja
  • 4 skivor benfri fläskkarré (à ca 125 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 4 ägg
  • 1 dl frysta ärter
  • 1 liten burk majs (à ca 200 g)
Lägg till i inköpslistan