Rispytt med stekt sallad och ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rispytt med stekt sallad och ägg

Smarta matlagare har rester i kylen som snabbt kan bli till nya rätter. Kokt ris till exempel. Salladen kan bytas ut mot andra grönsaker som råkar finnas hemma. Stekt kyckling, räkor eller tofu över i kylen? Det är nu du ska använda dem!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär salladshuvudet i mindre bitar. 
  2. Stek riset i hälften av smöret. Krydda med curry och soja. 
  3. Stek äggen och salladen i resten av smöret. 
  4. Lägg upp riset på tallrikar. Toppa med sallad och ägg och strö över rostad lök. Servera med srirachasås och strimlad salladslök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 salladshuvud, t ex romansallad
  • 5 dl kokt ris
  • 2 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 2 msk japansk soja
  • 2 ägg
Till servering
  • rostad lök
  • srirachasås
  • strimlad salladslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2134 kJ / 510 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept