Onigiri

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Onigiri

Gör din egen onigiri, en japansk matsäcksrätt gjord på sushiris, sjögräs och krämig fyllning. Här tipsar vi om tre olika fyllningar att välja mellan – kyckling, tonfisk och lax.  

Onigiri

Ingredienser

8 st

Ris (räcker till en av fyllningarna)

250 g  sushiris (250 g motsvarar ca 3 dl)
1/2 tsk  salt
1   noriark (ca 18x20 cm)

Fyllning 1 (räcker till 8 onigiri)

1   stekt kycklingbröst
1 msk  japansk soja
1/2 dl  majonnäs
2 tsk  wasabipasta
2 msk  rostad lök
1 tsk  sesamfrö

Fyllning 2 (räcker till 8 onigiri)

1   förp tonfisk i buljong (à 120 g)
1/4   rödlök
1/2 dl  majonnäs
1 msk  japansk soja
salt
peppar

Fyllning 3 (räcker till 8 onigiri)

150 g  rimmad eller gravad lax
1   salladslök
1 msk  majonnäs
1 tsk  sesamfrö

Toppingförslag

rostade sesamfrön eller furikake
hackad gräslök
rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och tonfisken (buljongen).
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Mängden ris räcker till en av de föreslagna fyllningarna. Vill du göra flera olika fyllningar, som är anpassat till mängden ris, gör 1/3 dels mängd av varje fyllning eller öka mängden ris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxdonburi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
115 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salladswraps med räkor, syrligt ris och gräslökssås
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pistou på persilja och alger
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga