Onigiri
Gör din egen onigiri, en japansk matsäcksrätt gjord på sushiris, sjögräs och krämig fyllning. Här tipsar vi om tre olika fyllningar att välja mellan – kyckling, tonfisk och lax.
Ingredienser
8 st
Ris (räcker till en av fyllningarna)
250 g sushiris (250 g motsvarar ca 3 dl)
1/2 tsk salt
1 noriark (ca 18x20 cm)
Fyllning 1 (räcker till 8 onigiri)
1 stekt kycklingbröst
1 msk japansk soja
1/2 dl majonnäs
2 tsk wasabipasta
2 msk rostad lök
1 tsk sesamfrö
Fyllning 2 (räcker till 8 onigiri)
1 förp tonfisk i buljong (à 120 g)
1/4 rödlök
1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
salt
peppar
Fyllning 3 (räcker till 8 onigiri)
150 g rimmad eller gravad lax
1 salladslök
1 msk majonnäs
1 tsk sesamfrö
Toppingförslag
rostade sesamfrön eller furikake
hackad gräslök
rostad lök
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och tonfisken (buljongen).
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Mängden ris räcker till en av de föreslagna fyllningarna. Vill du göra flera olika fyllningar, som är anpassat till mängden ris, gör 1/3 dels mängd av varje fyllning eller öka mängden ris.
Har du lagat receptet?
Kommentarer