Onigiri

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Onigiri

Gör din egen onigiri, en japansk matsäcksrätt gjord på sushiris, sjögräs och krämig fyllning. Här tipsar vi om tre olika fyllningar att välja mellan – kyckling, tonfisk och lax.  

Onigiri

Ingredienser

8 st

Ris (räcker till en av fyllningarna)

250 g sushiris (250 g motsvarar ca 3 dl)
1/2 tsk salt
1 noriark (ca 18x20 cm)

Fyllning 1 (räcker till 8 onigiri)

1 stekt kycklingbröst
1 msk japansk soja
1/2 dl majonnäs
2 tsk wasabipasta
2 msk rostad lök
1 tsk sesamfrö

Fyllning 2 (räcker till 8 onigiri)

1 förp tonfisk i buljong (à 120 g)
1/4 rödlök
1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
salt
peppar

Fyllning 3 (räcker till 8 onigiri)

150 g rimmad eller gravad lax
1 salladslök
1 msk majonnäs
1 tsk sesamfrö

Toppingförslag

rostade sesamfrön eller furikake
hackad gräslök
rostad lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxdonburi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Japansk rotsaksmiso med svamp och nori
Betyg 3.3 av 5.
116 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
117 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistou på persilja och alger
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga