Rispilaff med kyckling

En risrätt full av smaker! Här kokas riset ihop med kanel, kapris, saffran och smör. Tillsammans med den kryddiga och krämiga kycklingen blir rätten svårslagen!

Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à ca 1,3 kg)
1 citron
1 tsk salt
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
4 tomater
2 msk olja
1/2 tsk gurkmeja
1 msk biryanikrydda
3 dl matyoghurt
Ris
1 msk kapris
3 dl basmatiris
1 msk smör
3 kanelstänger
5 dl vatten
2 krm salt
2 förp saffran (à 1/2 g)
Topping
1 dl hel skalad mandel
1 dl gula russin
Gör så här
00:20:00
00:15:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4147 KJ / 998 kCal
Fett53 g
Salt1.81 g
Kolhydrater74 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stFinns Biryanikryddan färdig att köpa?
Jenny
Hej Jenny! Den finns att köpa färdig. Finns den inte i din butik så be handlaren att ta in den. Hälsningar Niclas
ICA-köket
almond and raisins for toppings. what are you trying to cook
Siva sai
Helt underbar mat. Visserligen ökade jag mängd med vitlök o ingefära, även en rejäl dos med finhackad koriander. 1/2 8 hos mig, blir succé.
Michael
Det här var supergott! Hade kunnat tänka mig att lägga ner russinen i grytan en stund för att få lite sötma till allt det kryddiga istället för att bara toppa med det. Man kan ta MYCKET mer kapris i riset och likaså mandel att toppa med. Vi bytte ut kyckling mot stekt halloumi. Ett superrecept som kommer lagas mycket här hemma!
Sara
Det här är inte biryani! Behöver ni riktig biryani receptet, kontakta mig!
Mubashir