Rispappersvårrullar med ingefärsdipp

Betyg 3.3 av 5.319 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Rispappersvårrullar med ingefärsdipp

Fräscha asiatiska vårrullar som fylls med morötter, gurka, tofu och koriander. Innan rullarna viks ihop toppas grönsakerna med en sojamajonnäs som gör att vårrullen blir lite krämigare inuti. Servera med en dipp med smak av soja, chili och ingefära.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Rispappersvårrullar med ingefärsdipp

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris

Dipp

1 röd peppar
1 msk riven ingefära
1 msk olja
2 msk japansk soja
1 msk färskpressad limejuice

Sojamajonnäs

1 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja

Vårrulle

2 morötter
1 gurka
270 g tofu
2 avokador
1/2 förp salladslök (à 125 g)
180 g färska böngroddar
1 kruka koriander
12 ark rispapper

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Skippade själv majonäsen och marinerade istället tofun i en extra omgång av dippen innan servering. Det blev väldigt bra.

    Maud

  • De som säger att man inte blir mätt på vegetariskt (att det bara är sallad) pröva detta! Inte bara supergott utan det tillkommer även härliga samtal och god stämning. Plocka på vad man vill och dippa så mkt man orkar. Bästa tipset att få umgås med stora som små! Högsta betyg!

    Christina

  • Vi provade detta med nötfärs kryddad med soja, vitlök och ingefära istället för tofu och hade lite andra grönsaker i. Vi tycket det var en annorlunda rätt och det blev väldigt gott. Dock gjorde vi misstaget att ha för mycket fyllning i rullarna och sedan la de på varandra vilket resulterade i att papprena fastnade i varandra och gjorde hål.

    Sophia

  • Instämmer, det här var riktigt gott och uppskattat, lite svårt att få rispappret att hålla ihop bara. Riktigt goda och passande smaker som ju även gjorde tofun "ätbar" (är inte så förtjust i det annars)!

    Lotta

  • Vi blev väldigt överraskade av denna rätt, så gott!! Dock ville ungdomarna ha lite mer än bara veg så jag stekte upp lite nötfärs och hade i Teryakisås med vitlök och lite färsk chili, det blev fantastiskt gott. Kommer vi att göra många gånger - ett alternativ till Tacos.

    Anette

  • Bland det godaste (och roligaste!) jag ätit! Kan verkligen rekommenderas!

    Anne

  • Detta recept såg inte ut att vara gott... Vi sköt upp det hela veckan, men ack så fel vi hade. Bland det bästa vi ätit! Gillar verkligen koriander, ingefära, sesamolja. Tofu i denna kombination visar sig vara ätbart det också. �

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2749 KJ / 655 kCal
Fett39 g
Salt3.6 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödbetslatte
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödbetspannkaka
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bowl med rödbetshummus och tempeh
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordnötsbiffar i libabröd
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetspasta
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad