Rispapperdumplings med svamp

Visste du att rispapper fungerar utmärkt att göra dumplings av? Här fyller vi dem med stekt strimlad svamp, salladskål och morot och serverar med smakrik hoisinsås att doppa i.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
ca 15-17 st
250 g salladskål
250 g ostronskivling
1 morot (à ca 80 g)
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja till stekning
1 1/2 msk finriven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 förp rispapper (à ca 135 g)
neutral rapsolja att steka i
Till servering
3 msk rostade sesamfrön
hoisinsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per dumpling, utan hoisinsås.
Energi221 KJ / 53 kCal
Fett1 g
Salt0.54 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stVäldigt god smak. Lade till lite paprika och groddar. Många har ju poängterat att de var svåra att steka och det besväret hoppade jag över denna gång och åt de "råa" enligt vietnamesiskt stil. Någon gång när jag har mer tid ska jag testa på att steka dem. Blir förstås en helt annan konsistens då.
Annelie
Att steka gick inte alls. Att äta dem utan att steka gick minst lika bra. Annars skulle jag rekommendera att ha risnudlar till röran istället för rispapper. Jag har själv inte hunnit prova det, men av erfarenhet vet jag att det skulle passa bra till röran.
Victoria
inte särskilt bra resultat. Tog en evighet att göra, långt över en timma! Körde några med enkelt papper, alla gick sönder Körde dubbelt papper, då var dem krispiga i 10 minuter, sen klibbade allt ihop på uppläggningsfatet! Kan inte rekommenderas
Johan
Väldigt goda smaker. Bra balans på allt. Kan dock tänka mig att det blir ett jämnare, bättre och krispigare resultat i en fritös. Vi ska prova det nästa gång 😃
Jessica
Följer man anvisningarna på rispapper förpackningen så gick det jätte bra. Goda
Nadja
Katastrof, allt gick sönder i stekpannan
Nils
Hej Nils, tack för din kommentar! Vi har nu försökt förtydliga i texten med lite tips som vi hoppas gör det enklare att få ett bra resultat. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Goda men går lätt sönder antingen i stekpannan eller så fastnar de totalt i hushållspappret.
Vendela
Fyllningen god men håller med Hanna och Nathalie, fastnar i stekpannan och går sönder. Caisa
Karin
Jättegoda men gick inte att steka utan att de fastnade i stekpannan och gick sönder. Kanske skulle fungera bättre som friterade..
Nathalie
Jättegott tyckte hela familjen! Men lite svårt att steka dumplingsen utan att de gick sönder. Vi hade även kycklingfärs i och struntade i hoisinsåsen som ingen gillar och tog istället majonnäs blandat med soja. Jättegott!
Therese