Risotto på grötris med citrus- och fänkålssallad

Att göra risotto på grötris är en bra rätt för att ta vara på det grötris som inte kokats till gröt. Servera med en fräsch citrus- och fänkålssallad – både apelsin och clementin fungerar utmärkt att använda här.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
4 portioner
Risotto
3 dl grötris
1 fänkål (ca 300 g)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 msk olivolja
250 g sojabönor
100 g smakrik ost t.ex. edamer eller Västerbottensost
Citrussallad
1 apelsin eller 2 klementiner
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm chiliflakes
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2292 KJ / 549 kCal
Fett18 g
Salt2.7 g
Kolhydrater72 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer