Risotto på grötris med citrus- och fänkålssallad

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Risotto på grötris med citrus- och fänkålssallad

Att göra risotto på grötris är en bra rätt för att ta vara på det grötris som inte kokats till gröt. Servera med en fräsch citrus- och fänkålssallad – både apelsin och clementin fungerar utmärkt att använda här.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Risotto i en gryta med skivad citrus och fänkålssallad på toppen.

Ingredienser

4 portioner

Risotto

3 dl grötris
1 fänkål (ca 300 g)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 msk olivolja
250 g sojabönor
100 g smakrik ost t.ex. edamer eller Västerbottensost

Citrussallad

1 apelsin eller 2 klementiner
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm chiliflakes
salt
peppar

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2292 KJ / 549 kCal
Fett18 g
Salt2.7 g
Kolhydrater72 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Risotto med sojabönor och gremolata
    Betyg 4.4 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön risotto med tomatsallad
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad