Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego

6
0
Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego

Prova ett annorlunda recept på risotto! Använd avorioris eller annat risottoris och koka en krämig risotto som du serverar med rostad majs, vaxbönor och lagrad manchego-ost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego

Ingredienser

4 portioner
2
färska majskolvar
4 msk
konc grönsaksfond
1 1/2 l
vatten
2
schalottenlökar
300 g
vaxbönor
3 msk
olivolja
ev 2 msk
hackad mynta
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
4 dl
risottoris
2 dl
torrt vitt vin
2 dl
finriven manchegoost

Till servering

1/2 dl
finriven manchegoost
-
svartpeppar
-
olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2934 KJ / 700 kCal
Fett 26 g
Salt 8 g
Kolhydrater 89 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept