Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego

Prova ett annorlunda recept på risotto! Använd avorioris eller annat risottoris och koka en krämig risotto som du serverar med rostad majs, vaxbönor och lagrad manchego-ost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego

Ingredienser

4 portioner
2 färska majskolvar
4 msk konc grönsaksfond
1 1/2 l vatten
2 schalottenlökar
300 g vaxbönor
3 msk olivolja
ev 2 msk hackad mynta
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
2 dl finriven manchegoost

Till servering

1/2 dl finriven manchegoost
svartpeppar
olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2934 KJ / 700 kCal
Fett26 g
Salt8 g
Kolhydrater89 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med rostad pumpa, salvia och mandel
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön risotto med tomatsallad
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojabönsrisotto med svartkål och tomat
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smörkokta vaxbönor med salladslök
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad majs med chilismör och manchego
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga