Risotto med majs, rostade vaxbönor och manchego
Prova ett annorlunda recept på risotto! Använd avorioris eller annat risottoris och koka en krämig risotto som du serverar med rostad majs, vaxbönor och lagrad manchego-ost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
2 färska majskolvar
4 msk konc grönsaksfond
1 1/2 l vatten
2 schalottenlökar
300 g vaxbönor
3 msk olivolja
ev 2 msk hackad mynta
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
2 dl finriven manchegoost
Till servering
1/2 dl finriven manchegoost
svartpeppar
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2934 KJ / 700 kCal
Fett26 g
Salt8 g
Kolhydrater89 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer