Kammusslor med risotto och spenat
Enkelt och snabbt kan absolut betyda smakrikt och lyxigt! Här är risotton bara att värma, och det enda du behöver göra är att steka kammusslorna snabbt i en het panna. Ät ihop med lite tomater och babyspenat, och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
Ingredienser
2 portioner
2 förp risotto med parmesan (à 300 g)
1/2 dl vatten
150 g kammusslor
salt
peppar
1 tsk olja
350 g tomater (gärna vildmix)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 649 kCal
Fett24 g
Salt2.8 g
Kolhydrater77 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer