Kammusslor med risotto och spenat

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
0
Kammusslor med risotto och spenat

Enkelt och snabbt kan absolut betyda smakrikt och lyxigt! Här är risotton bara att värma, och det enda du behöver göra är att steka kammusslorna snabbt i en het panna. Ät ihop med lite tomater och babyspenat, och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Kammusslor med risotto och spenat

Ingredienser

2 portioner
2   förp risotto med parmesan (à 300 g)
1/2 dl  vatten
150 g  kammusslor
salt
peppar
1 tsk  olja
350 g  tomater (gärna vildmix)
65 g  babyspenat

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i risotton).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2720 KJ / 649 kCal
Fett24 g
Salt2.8 g
Kolhydrater77 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med vitlöksstekta musslor
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fettuccine med musslor, persilja och tomat
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fritto misto
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Musselpasta med persilja
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med sparris, ruccola, pinjenötter och sparris
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga