Kammusslor med risotto och spenat

5
0
Kammusslor med risotto och spenat

Enkelt och snabbt kan absolut betyda smakrikt och lyxigt! Här är risotton bara att värma, och det enda du behöver göra är att steka kammusslorna snabbt i en het panna. Ät ihop med lite tomater och babyspenat, och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Kammusslor med risotto och spenat

Ingredienser

2 portioner
2
förp risotto med parmesan (à 300 g)
1/2 dl
vatten
150 g
kammusslor
-
salt
-
peppar
1 tsk
olja
350 g
tomater (gärna vildmix)
65 g
babyspenat

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i risotton).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2720 KJ / 649 kCal
Fett 24 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 77 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept