Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Festbröd med parmesan

Varför inte överraska dina gäster med ett eget hembakat bröd till festmåltiden? Detta bröd är smaksatt med parmesan och har en härligt knaprig yta täckt med sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält margarinet i en kastrull på svag värme, slå i mjölken och låt blandningen bli ljummen.
  2. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 bröd).
  3. Smula jästen i degbunken och rör ut den med degvätskan. Arbeta in övriga ingredienser och sist vetemjöl till en smidig deg.
  4. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Rulla ut en längd, 5-6 cm tjock och skär den i 12-14 bitar (för 1 bröd). Ställ dem tätt med snittytan upp i formen. Låt jäsa i ca 20 minuter.
  7. Pensla brödet med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre halvan av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 dl grynblandning
  • 8 dl vetemjöl special
  • sesamfrön på toppen
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?