En tilltalande och ljuvlig risotto med svamp och broccoli. Passar bra ihop med ett gott bröd som en vegetarisk rätt eller med lax, kyckling eller en kryddig korv.
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
100 g champinjoner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
5 dl avorioris
10 dl grönsaksbuljong (tärningar eller fond + vatten)
1 - 1 1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör så här
00:18:00
00:02:00
Om du vill kan du även skära ner bitar av till exempel ugnsbakad lax eller stekta kycklingfiléer eller en bit god mejramkorv i risotton.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
3 st
Kommentarer
Jag använde kvarngryn istället för ris. Blev bra. Det går åt väldigt litet buljong, ca 2.5 dl.
Ann
2025-04-18
Smakigt! Fast jag använde torkad hemplockad Karl-Johan. Billigare.
Supergott.
Ska göra ikväll igen, då blir det torkade hemplockade trattisar.
Och egenlagrad ost. 😉
Mona
2022-04-01
Detta var en jättegod risotto. Jag använde den tillsammans med ugnsstekt laxfilé. Hade inte färsk timjan men strödde lite torkad sådan över. Jag sparade inte några buketter broccoli utan lade i allt på en gång, gjorde mycket små bitar. Jag skall göra denna igen - kanske till en kryddstark korv.
Kommentarer
Jag använde kvarngryn istället för ris. Blev bra. Det går åt väldigt litet buljong, ca 2.5 dl.
Ann
2025-04-18Smakigt! Fast jag använde torkad hemplockad Karl-Johan. Billigare. Supergott. Ska göra ikväll igen, då blir det torkade hemplockade trattisar. Och egenlagrad ost. 😉
Mona
2022-04-01Detta var en jättegod risotto. Jag använde den tillsammans med ugnsstekt laxfilé. Hade inte färsk timjan men strödde lite torkad sådan över. Jag sparade inte några buketter broccoli utan lade i allt på en gång, gjorde mycket små bitar. Jag skall göra denna igen - kanske till en kryddstark korv.
Elly
2010-02-13