Risotto med soltorkade tomater
Rykande het risotto med soltorkade tomater, kapris och parmesanost. Vitt vin och saffran ger avorioriset krämig smak och fantastiska färger. Servera tomat- och basilika risotton med färsk bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
1 stor gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 msk smör eller olja
5 dl avorioris
1 förp saffran (à 1/2 g)
12 dl vatten
3 buljongtärningar t ex svamp
1 - 1 1/2 dl vitt vin
100 g marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
1/2 dl kapris
2 - 2 1/2 dl riven parmesan
salt
grovmald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej patricia. är en vanlig matglad mamma och ville bara tipsa dig om att avoriris finns att hitta bland hälso produkterna i Ica butikerna( iallafallde jag tittat i) det är av märket Risenta. ska testa detta recept i helgen . låter underbart gott. ha en bra dag.
Sonya
2006-11-11En mycket god risotto! Vi hade den till helstekt fläskfilé och det blev jättegott! Nackdelen är att avoriris är svårt att få tag i en vanlig ICA (till och med vår närbelägna ICA Kvantum) så vi fick leta lite innan vi hittade avoriris. Vore glad om det kunde ingå i ert vanliga sortiment!
Patricia
2005-04-15En liten favorit hemma hos oss.
Björn
2004-05-19