Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med ruccola

En salig blandning till risotto med ruccola. Hackad fin lök och hel vitlök fräses. Det mumsiga avorioriset kokas i utsökt buljong. Lättlagat och nyttigt med klippt ruccola. Med fluffigt, mjukt bröd får du en lättlagad måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lökar och vitlöksklyfta. Fräs i lite olja i en gryta stor nog för riskok.
  2. Tillsätt avorioris och grönsaksbuljong. Låt koka i ca 20 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera risotton med en knippa ruccola strödd över.
  4. Bröd och blandad sallad gör måltiden komplett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja
  • 3 dl avorioris
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt och peppar
  • 1 knippa ruccolablad
Lägg till i inköpslistan