Skinka med krämig risotto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinka med krämig risotto

Denna tilltalande och goda skinka med krämig risotto är en mättande rätt. Tillaga din goda risotto som har fin smak av kummin samt vitlök och lägg upp fint på fat med den lufttorkade skinkan. Toppa med ost, olja och eventuellt lite färsk körvel.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset mjukt i buljong och smör. Tillsätt eventuellt lite vätska om riset skulle koka torrt innan det är färdigt.
  2. Hacka schalottenlöken. Rör ner tillsammans med de andra ingredienserna (utom skinka och olja). Pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp på fat med skinkan vid sidan om. Strö över osten och ringla över lite olivolja. Dekorera ev med lite färsk körvel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl avorioris eller grötris
  • 10 dl hönsbuljong
  • 25 g smör
  • 3 schalottenlökar
  • 1 krm finmalda lagerblad (mal i elkaffekvarn eller ev i mortel)
  • 1 krm malen kummin
  • 2 dl riven lagrad ost gärna cheddar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g lufttorkad skinka
  • lite fin olivolja
Lägg till i inköpslistan