Filodegsrulle med parmesan och spenat

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
4
Filodegsrulle med parmesan och spenat

Filodegsrullar fyllda med parmesan, spenat och purjolök är perfekta att servera som ett litet tilltugg. Stek rullarna fint gyllenbruna i en stekpanna och servera omgående.

Filodegsrulle med parmesan och spenat

Ingredienser

ca 22 st
1 liten purjolök
2 msk olivolja
200 g färsk spenat
salt
svartpeppar
3 dl finriven parmesan
6 ark kyld filodeg
1 äggula
rapsolja (till stekning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Går de att frysa?

Birgitta

2023-11-02

Hej Birgitta! Dessvärre tappar de nog sin frasighet i frysen. Så vi skulle inte rekommendera det. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-12-06

Jag undrar; det står i ingressen att man ska steka rullarna o servera omgående, men i beskrivningen står det att de ska svalna. Vilket rekommenderas?

Anna

2023-09-03

Hej Anna! Tack för din fråga. Tanken är att de ska serveras omgående efter att de har svalnat, de är som allra godast samma dag som du tillagar dem. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-06

Ska det inte vara vitlök med i receptet? Vitlök nämns i beskrivningen……

Carina

2022-11-30

Hej Carina! Tack för din fråga. Receptet är inte provlagat med vitlök men den hade hamnat i beskrivningen ändå. Vi har nu rättat till beskrivningen. Det går självklart bra att ha i vitlök i fyllningen om du vill ha lite extra smak i den. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-12-06

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi305 KJ / 73 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
177 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
366 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
329 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto med basilika
Betyg 4.4 av 5.
240 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med parmesan och salvia
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga