Filodegsrulle med parmesan och spenat
Filodegsrullar fyllda med parmesan, spenat och purjolök är perfekta att servera som ett litet tilltugg. Stek rullarna fint gyllenbruna i en stekpanna och servera omgående.
Ingredienser
ca 22 st
1 liten purjolök
2 msk olivolja
200 g färsk spenat
salt
svartpeppar
3 dl finriven parmesan
6 ark kyld filodeg
1 äggula
rapsolja (till stekning)
För alla
Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Tips
Anpassa rektanglarnas storlek till filodegsarkets storlek, så att du får ut så många rektanglar som möjligt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi305 KJ / 73 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer
Går de att frysa?
Birgitta
2023-11-02Hej Birgitta! Dessvärre tappar de nog sin frasighet i frysen. Så vi skulle inte rekommendera det. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-06Jag undrar; det står i ingressen att man ska steka rullarna o servera omgående, men i beskrivningen står det att de ska svalna. Vilket rekommenderas?
Anna
2023-09-03Hej Anna! Tack för din fråga. Tanken är att de ska serveras omgående efter att de har svalnat, de är som allra godast samma dag som du tillagar dem. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-06Ska det inte vara vitlök med i receptet? Vitlök nämns i beskrivningen……
Carina
2022-11-30Hej Carina! Tack för din fråga. Receptet är inte provlagat med vitlök men den hade hamnat i beskrivningen ändå. Vi har nu rättat till beskrivningen. Det går självklart bra att ha i vitlök i fyllningen om du vill ha lite extra smak i den. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-06