Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Parmesansnittar är perfekt att servera som tilltugg eller på en buffé. Smördegssnittarna blir extra smakrika när du har både lagrad ost med god smak och parmesan i degen. Toppa snittarna med fint hackad lök, smetana och tångcaviar.
Ingredienser
ca 25 st
100 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven lagrad ost
2 dl finriven parmesan
1 - 2 msk vatten
1 rödlök
1 dl smetana
spritspåse
1 burk tångcaviar eller stenbitsrom (valfri färg)
1 kruka dill (till garnering)
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och smetana.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi457 KJ / 109 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer
Går kexen att förbereda en dag i förväg?
Hanna
2024-08-29Hej Hanna! Ja, det går fint! du kan även frysa eller kyla degen i förväg och baka av dom vid behov. Lycka till!/ Tove
Redaktionen
2024-08-30Detta lär jag definitivt testa. Det såg ju Jättegott ut 😃
Rosmarie
2024-08-06Gjorde succé som plock på minglet! Använde västerbottenost som lagrad ost och lite extra parmesan. Smöret var extrasaltat.
Ida
2023-10-13