Pasta Alfredo

106
6
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Skriv ut
Pasta Alfredo

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fettuccini)
1
schalottenlök
1 msk
smör
3 dl
vispgrädde
3 dl
parmesanost
-
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Det är gott är att servera lite skivad stekt kycklingfilé till.

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Sara

2021-04-08

Hade inte allt hemma så jag bytte ut schalottenlöken mot "brynt schalottenlöksfond" från bong. Det blev så himmelskt gott!

Wenche

2020-05-09

Supergott, perfekt konsistens. Vi serverade grillad kycklingfilé som tillbehör för att köra som huvudrätt.

Caroline

2020-04-25

Gott! Jag valde att ha i stekt bacon och färsk basilika och hela familjen åt med god aptit.

Näringsvärde per portion

Energi 2937 KJ / 702 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept