Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fettuccini)
1 schalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 dl parmesan
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Överallt dyker de upp! Pastakonnäsörerna, Italienkännarna, de som sitter inne med de äkta recepten på allt söder om alperna. Om ni inte vill ha grädde i pastasåsen så hoppa över det. Förstår inte ens varför ni läser receptet. Om det känns bättre för er kommer jag för all framtid att referera till detta som pasta med ostsås.
Mats
2025-02-01Pssta alfredo är väll med Kyckling?
Hugo
2025-01-24Smakar ingenting? Bara grädde och pasta
Lisa
2025-01-11