Pasta Alfredo

Betyg 4.1 av 5.
362 personer har röstat
23
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Pasta Alfredo

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna fettuccini)
1   schalottenlök
1 msk  smör
3 dl  vispgrädde
3 dl  parmesan
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
362 personer har röstat

Kommentarer

Smakar skit 🤮🤮🤮 ska aldrig laga pasta alfredo igen 🤮🤮🤮

Eric

2024-07-13

Undrar lite vad som hände? När jag blandade ner parmesan Regiano så smälte den inte. Det blev grynigt! Använde riktig grädde 36%. Någon som vet…

Peggy

2024-06-02

Äkta Alfredo har akdrig grädde. En skvätt av pastavattnet får såsen att bli simmig.

Anette

2024-03-12

Näringsvärde per portion

Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
174 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
322 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pesto med basilika
Betyg 4.4 av 5.
237 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön
Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga