Pasta Alfredo
Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fettuccini)
1 schalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 dl parmesan
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är nästan aldrig grädde i en äkta Italiensk sås. Såsen blir tjock av pasta vatten.
Monica
2024-11-23Varje recept borde ha tumme upp o tumme ner, samt antal!! ICA slipper då dessa recept som smakar USCH!
Susanne
2024-11-22Smakar skit 🤮🤮🤮 ska aldrig laga pasta alfredo igen 🤮🤮🤮
Eric
2024-07-13