Pasta Alfredo

265
9
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Pasta Alfredo

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fettuccini)
1 schalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 dl parmesan
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Det är gott är att servera lite skivad stekt kycklingfilé till.

Vad tyckte du om receptet?

265

Kommentarer

Jeanette

2022-06-14

Ljuuuuuvlig😋

Annika

2022-01-26

Jag fräste portabello och la i såsen. Det blev supergott!

Niklas

2021-05-05

Brukar köra denna med sån där färdigskivad kycklingfilé. Toppa med basilika och ett par citronskivor på sidan om :) Fungerar även utan schalottenlök!

Näringsvärde per portion

Energi 2937 KJ / 702 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden