Pasta Alfredo
Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fettuccini)
1 schalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 dl parmesan
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar skit 🤮🤮🤮 ska aldrig laga pasta alfredo igen 🤮🤮🤮
Eric
2024-07-13Undrar lite vad som hände? När jag blandade ner parmesan Regiano så smälte den inte. Det blev grynigt! Använde riktig grädde 36%. Någon som vet…
Peggy
2024-06-02Äkta Alfredo har akdrig grädde. En skvätt av pastavattnet får såsen att bli simmig.
Anette
2024-03-12