UNDER 30 MIN | Enkel

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret någon minut och häll i grädden. Låt koka upp och dra av från värmen.  
  3. Riv osten fint och rör i den. Smaka av med peppar.
  4. Servera såsen med pastan.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Det är gott är att servera lite skivad stekt kycklingfilé till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fettuccini)
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl parmesanost
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2937 kJ / 702 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept