Pasta Alfredo

Betyg 4.1 av 5.
335 personer har röstat
16
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.

Pasta Alfredo

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna fettuccini)
1   schalottenlök
1 msk  smör
3 dl  vispgrädde
3 dl  parmesan
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Det är gott är att servera lite skivad stekt kycklingfilé till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
335 personer har röstat

Kommentarer

Tack Billy 😂❤

Christoffer

2023-09-11

Super gott! Adderade även kyckling, körsbärstomater, färsk basilika samt vitlök och andra kryddor som vegeta och chilliflakes mm.

Elisabeth

2023-08-10

Jättegott, den milda smaken gör att rätten känns lätt och fräsch. Serverade med lite färsk basilika (som på bilden) och lättsaltade tomatskivor

Maria

2023-07-30

Näringsvärde per portion

Energi2937 KJ / 702 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
Betyg 4.1 av 5.
157 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
272 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto med basilika
Betyg 4.5 av 5.
207 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön
Betyg 4.4 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesansnittar med tångkaviar, rödlök och smetana
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga