Risotto med skogschampinjoner

Betyg 4.6 av 5.906 personer har röstat
Receptet har 134 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Risotto med skogschampinjoner

En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabello till en ännu lyxigare festrätt.

Risotto med skogschampinjoner

Ingredienser

4 portioner
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kastanjechampinjoner
3 msk smör
2 dl riven parmesan
salt och nymalen svartpeppar
rucola till servering

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

134 st
  • Lika gott varje gång. Och inte alls krångligt om man bara har allt framme.

    Anna

  • Supergott, bytt till gula kantareller. Jättebra recept.

    Anna-carin

  • Andra gången jag lagade detta recept! Den här gången med 1dl västerbottenost och 1dl hushållsost. (Istället för 2dl parmesan.) Då smakade man svampen mycket bättre! c:

    Gabriella

  • Super gott! 4/5, bara för att jag inte kan smaka svampen så bra när parmesanen tar över. Gillar man parmersan så är det här receptet för dig! Men jag tänker testa en annan ost nästa gång, så att svampen får skina bättre! :)

    Gabriella

  • Gällande vitt vin till matlagning köper jag alltid en enliters papp-förpackning på systembolaget. Blir klart billigare än matlagningsvin från mataffären om man planerar så att man lagar tre till fyra rätter med vin inom några veckor.

    Tomas

  • Väldigt god maträtt. Använde Västerbottenost i stället för parmesan och tror inte det gjorde rätten sämre.

    Tomas

  • Hej, jag undrar vad ni använde för vin när ni provlagade risotton? Vill gärna testa med samma

    Ellinor

    Hej Ellinor! Vi använder alltid matlagningsvin från butiken. Här går det bra med vilket torrt vin som helst. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Supergod! Men koktiden? Jag kokade nog i 25min och det var fortfarande en hård kärna!

    Lars

  • Så gott! Min man sa att det var länge sen han åt nåt så gott... 😋😍

    Monica

  • Toppen gott underbart för gommen

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi2157 KJ / 515 kCal
Fett22.4 g
Salt4 g
Kolhydrater57.4 g
Protein16.5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
    Betyg 4.1 av 5.195 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Filodegsrulle med parmesan och spenat
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza crudo
    Betyg 4.6 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta al limone – Citronpasta
    Betyg 4.3 av 5.384 personer har röstat
    Receptet har 84 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta Alfredo
    Betyg 4.1 av 5.406 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad