Risotto med skogschampinjoner

En perfekt kokt risotto är krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Följ det här grundreceptet på svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton går utmärkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabello till en ännu lyxigare festrätt.

Ingredienser
4 portioner
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kastanjechampinjoner
3 msk smör
2 dl riven parmesan
salt och nymalen svartpeppar
rucola till servering
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2157 KJ / 515 kCal
Fett22.4 g
Salt4 g
Kolhydrater57.4 g
Protein16.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla gott..kanon grundrecept! Har provat exakt som recept men även med olika ris, vanliga champinjoner och variation på lagrad parmesan ...Alltid framgång!
Rebecca
2025-04-06Riktigt god, brukar dock byta parmesanosten mot Västerbotten ost.
Johan
2025-03-16@teddan Sparris 👌
Sara
2025-03-06