Risotto med skogschampinjoner

En perfekt kokt risotto Àr krÀmig och riset har kvar lite tuggmotstÄnd. Följ det hÀr grundreceptet pÄ svamprisotto och du har alla chanser att lyckas. Kastanjechampinjonerna i risotton gÄr utmÀrkt att byta ut mot andra goda svampar som kantareller, karljohansvamp eller portabello till en Ànnu lyxigare festrÀtt.

Ingredienser
4 portioner
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
9 dl svampbuljong (vatten och buljongtÀrning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kastanjechampinjoner
3 msk smör
2 dl riven parmesan
salt och nymalen svartpeppar
rucola till servering
Gör sÄ hÀr
00:15:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
Energi2157 KJ / 515 kCal
Fett22.4 g
Salt4 g
Kolhydrater57.4 g
Protein16.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du Ă€ter kan göra stor skillnad, inte bara för dig sjĂ€lv, utan Ă€ven för miljön och klimatet. Inspireras av vĂ„ra klimatguidade recept som hjĂ€lper dig att minska klimatpĂ„verkan â utan att för den skull minska pĂ„ matglĂ€djen.
Kommentarer
Hej, jag undrar vad ni anvÀnde för vin nÀr ni provlagade risotton? Vill gÀrna testa med samma
Ellinor
2025-08-14Hej Ellinor! Vi anvÀnder alltid matlagningsvin frÄn butiken. HÀr gÄr det bra med vilket torrt vin som helst. HÀlsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-15Supergod! Men koktiden? Jag kokade nog i 25min och det var fortfarande en hÄrd kÀrna!
Lars
2025-07-31SĂ„ gott! Min man sa att det var lĂ€nge sen han Ă„t nĂ„t sĂ„ gott... đđ
Monica
2025-07-25