Risotto med salsiccia

En klassisk risotto är aldrig fel och passar lika bra till vardagsmiddagen som till bjudningen. Dessutom är det inte så krångligt som man kan tro! Släng enkelt ihop en smakrik risotto och servera med knaperstek salsiccia.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Ingredienser
4 portioner
300 g fäsk salsiccia
2 msk rapsolja
4 msk konc kyckling eller grönsaksfond
ca 14 dl vatten
3 schalottenlökar
4 msk smör
4 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
2 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
hackad persilja att toppa med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3373 KJ / 806 kCal
Fett40 g
Salt3.92 g
Kolhydrater73 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr en besvikelse. Det kändes som att det saknades nånting. Svamp, sparris eller nåt annat som kanske lyft smaken. Max 2 stjärnor tycker vi.
Mikaela
2025-01-31Så gott! Adderade färsk spenat och torrstekta hackade champinjoner när risotton var klar.
Birgitta
2025-01-27